Đurić porazom završio sezonu u Championshipu

Bristol izborio opstanak

Đurić porazom završio sezonu u Championshipu

U engleskom Championshipu danas je odigrano posljednje kolo. 

Nakon serije pozitivnih rezultata, Bristol City za koji nastupa napadač bh. reprezentacije Milan Đurić doživio je na domaćem terenu minimalan poraz od Birminghama, a konačan rezultat susreta je glasio 1:0. Susret je pripao gostima zahvaljujući golu Adamasa iz 16. minute. 

Naš Milan Đurić je ovaj susret počeo na klupi, ali je priliku za igru dobio u posljednjih pola sata utakmice kada je zamijenio Taylora.

Bh. napadač, koji je u engleski klub stigao u zimskom prijelaznom roku iz Cesene, upisao je za Bristol ukupno 13 nastupa u svim takmičenjima, a na svom kontu ima dva pogotka i isto toliko asistencija. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bristol je uspio izboriti opstanak u drugom rangu engleskog nogometa i sezonu je završio na 17, poziciji. U niži rang su ispali Blackburn, Wigan i Rotherham. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti