Brković: Metalleghe će svima biti težak protivnik u PL BiH

Iskusni defanzivac za SportSport.ba

Brković: Metalleghe će svima biti težak protivnik u PL BiH

D. Kurbegović

Nogometaši Metalleghe BSI iz Jajca izborili su plasman u Premijer ligu BiH za narednu sezonu. Ambiciozni klub, koji je za nekoliko godina došao do najjačeg ranga nogometnog takmičenja u našoj zemlji u narednoj sezoni će svoje utakmice igrati protiv Željezničara, Sarajeva, Zrinjskog, Čelika i ostalih velikana našeg nogometa.

Ekipa iz Jajca svoje utakmice do završetka radova na svome stadionu igrat će na stadionu Pirota u Travniku, ali to im neće predstavljati veliki hendikep s čime se slaže i iskusni 32-godišnji defanzivac Zoran Brković, koji je za SportSport.ba govorio o završenoj sezoni u Prvoj ligi FBiH, te nastupu u Premijer ligi.

"Sretan sam što sam nakon Zvijezde s još jednim klubom izborio ulazak u Premijer ligu, bila je ovo veoma teška sezona u kojoj smo zasluženo osvojili prvo mjesto, iako nam je moj bivši klub Zvijezda bila ravnopravan suparnik, ali na kraju smo imali više znanja i sreće. Veoma sam zadovoljan proteklom sezonom i boravkom u Jajcu, sve što smo se dogovorili ispunjeno je i vjerujem da će tako biti u narednom periodu. Obavio sam razgovor s trenerom Nerminom Bašićem i ne sumnjam da ću i narednu sezonu igrati u ovom klubu. Mi smo svakako jedna od ljepših priča u nogometu, kada je u pitanju BiH, a to se svakako može jednim sistemskim radom u kome svako zna šta mu je raditi", ističe Brković.

Metalleghe neće "plesati" samo jedno ljeto u Premijer ligi

"Sigurno je da ćemo svima biti težak protivnik u Premijer ligi, neće nam prevelik hendikep biti što igramo na Piroti, svi igrači poznaju taj teren, naviknut ćemo se i vjerujem da će nas i publika u Travniku bodriti u narednoj sezoni. Jedva čekam pripreme i narednu sezonu, koja će biti najbolja u historiji kako se igra Premijer liga. Svake godine kvalitet lige je sve bolji i sretan sam što ću naredne sezone biti sudionik svega toga", kazao je za SportSport.ba Brković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zoran Brković 32-godišnji je desni bek, koji je u svojoj karijeri nastupao pored Metalleghea za Zvijezdu, Čelik, Zrinjski i Radnik. Sa Zrinjskim je u sezoni 203/14 bio prvak Premijer lige, dok je za zeničkim Čelikom 2011. godine igrao finale Kupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi