Karađuz: Tek postajem svjestan šta smo napravili

Kapiten NK Metalleghe BSI za SportSport.ba

Karađuz: Tek postajem svjestan šta smo napravili

Samir Mlaćo

Nogometaši Metalleghea BSI iz Jajca u subotu su pobjedom nad Goraždom (3:0) izborili plasman u Premijer ligu naše zemlje i tako ostvarili historijski uspjeh za svoj klub. 

Iako se pred sami kraj sezone činilo da je Zvijezda mnogo bliže titulu, Jajčani su na kraju podigli šampionski pehar, a učinio je to kapiten Kenan Karađuz.

Karađuz je u Jajce stigao iz češke Viktorie Žižkov, a ove sezone je odigrao 26 utakmica, te se čak pet puta upisao u listu strijelaca, iako je više zadužen za odbranu svog gola.

"Moram da kažem da sam presretan što smo na kraju ipak završili na prvoj poziciji i što se sav naš trud konačno na neki način isplatio. Emocije su još izražene i nekako tek sada postajem svjestan šta i koliko smo napravili u malom vremenskom periodu", govori Karađuz na početku razgovora za naš portal, te otkriva gdje vidi razloge veoma dobrih igara čitave ekipe tokom cijele sezone:

"Naša najveća snaga i oružje kroz cijelu sezonu osim kvaliteta je bila dobra atmosfera unutar ekipe i u stvaranju te atmosfere svako ima svoje zasluge. Ja kao predstavnik igrača i kapiten na neki način želim se zahvaliti svim mojim saigračima i trenerima na tome. Prolazili smo kroz mnoge teške trenutke iz kojih smo se izdizali zajedno još snažniji i ostvarili ovaj veliki uspjeh", dodaje kapiten popularnih „Kraljeva“.

Posebno je zanimljivo da su se Jajčani vrlo često  pričama o navodnim premiranjima i ostalim stvarima nalazili na udaru dosta protivničkih ekipa koji su očigledno i na taj način pokušali da ih zaustave na njihovom  pobjedničkom putu.

"Mi smo postavili pred sebe cilj prvo mjesto i ulazak u Premijer ligu i samim tim bili smo svjesni šta nam donosi ostvarenje tog cilja. S druge strane smo bili svjesni da nam tom putu do cilja će biti mnogo prepreka i neugodnosti  jer je sve to sastavni dio sporta i života. Zahvaljujući pravovremenim odlukama i usmjerivanjem energije i misli na ono što trebamo raditi, a ne baviti se ne bitnim stvarima i svakakvim pričama, svi u klubu počevši od Uprave, stručnog štaba pa do nas igrača smo istrajali na tom putu do posljednjeg sudijskog zvižduka i zasluženo ušli u Premijer ligu", kategoričan je Karađuz.

U Jajcu ne miruju. Svjesni su da će u Premijer ligi biti veoma teško, ali ne žele se predati, čak naprotiv. Vjeruju da mogu biti „tvrd orah“ za sve protivnike i da imaju šta pokazati i na premijerligaškoj sceni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Naravno da je Premijer liga veliki izazov, ali klub napreduje svakim danom onako kako bi to trebalo i to se osjeti u svim segmentima. Mislim da će Metalleghe BSI u budućnosti igrati važnu ulogu u bosanskohercegovačkom nogometu. U ekipi je dosta iskusnih igrača i igrača koji su to takmičenje osvajali tako da po mom mišljenju mi se nemamo čega bojati i uvjeren sam da ćemo pokazati naš kvalitet i naše pravo lice", dodao je kapiten novog člana Premijer lige naše zemlje NK Metalleghea BSI iz Jajca Kenan Karađuz na kraju razgovora za SportSport.ba. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti