Brnović: Engleska je meč naših života

Crnogorci pred utakmicom istine

Brnović: Engleska je meč naših života

Reprezentacija Crne Gore i dalje ima priliku da se nađe na Mundijalu u Brazilu naredne godine, a koliko su im šanse realne, znat će se tek nakon duela sa Englezima na Wembleyu za mjesec dana.

Finiš kvalifikacija u Grupi H bit će veoma zanimljiv, a u centru pažnje naravno susret Engleske i Crne Gore na engleskom nacionalnom stadionu.

Sokolovi željno iščekuju pomenuti duel, svjesni da se mogu ravnopravno suprotstaviti Gordom Albionu, što su u više navrata već uspijevali dokazati.

''Samo bi lud prijetio Englezima na Wembleyu, nećemo prijetiti ni mi, ali je jasno da će to biti meč naših karijera, možda i naših života i ubijeđen sam da će u takvim okolnostima fudbaleri odigrati najbolju utakmicu do sada. Da li će i koliko to biti dovoljno, vidjet ćemo na kraju,” izjavio je selektor Crne Gore Branko Brnović.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Dva kola su još ostala do kraja kvalifikacija, a mnogo je kombinacija u igri. Ipak, Brnović vjeruje da su Englezi pod mnogo većim pritiskom.

"Engleska mora ići na pobjedu, jer bi ih čak i remi mogao poremetiti. Moramo i mi, ali naša pozicija je malo drugačija i budite sigurni da Englezima neće biti lako,” dodao je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.