Brodolom Rossonera u Bergamu: Izjednačen najveći poraz Milana u historiji!

Katastrofa slavnog kluba

Brodolom Rossonera u Bergamu: Izjednačen najveći poraz Milana u historiji!

Fudbaleri Atalante rastavili su na proste faktore Milan u susretu 17. kola Serije A jer su ga u Bergamu pobijedili sa gotovo nevjerovatnih 5:0. 

Atalanta je sjajno ušla u meč i već nakon deset minuta došla do vodstva, a strijelac fantastičnog pogotka bio je Papu Gomez. U nastavku prvog dijela Pašalić i Iličić su pokušavali ugroziti Donnarummu, ali ostalo je 1:0.

Ipak, u drugom poluvremenu Rossoneri su potpuno potopljeni jer su primili još čak četiri gola.

Sve je počelo u 61. minuti kada Pašalić pogađa za 2:0, da bi samo dvije minute kasnije Iličić povisio na 3:0. Tada je bilo jasno da je pitanje pobjednika rješeno, a ostalo je da se vidi koliko će još golova domaći dati.

Na kraju se Atalanta zaustavila na petici jer su do kraja meča golove postizali Iličić i Muriel.

Sada je izjednačen najveći poraz Milana u gostima u Seriji A jer su Rossoneri prije 21 godinu izgubili od Rome s istim rezultatom. Najuvjerljiviji domaći poraz im je od Juventusa 1997. godine kada je bilo 1:6. Dakle, Milan je ovim izjedačio svoj najvujerljiviji poraz u historiji lige.

Atalanta se nakon pobjede probila na 5. poziciju sa 31 bodom, dok je Milan ostao na 10. mjestu s deset bodova manje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serija A, 17. kolo:

Atalanta - Milan 5:0

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

eye of the tiger
Ispade da im je Gatuso jos i dobar bio kako sada igraju
4 0
Gagara
Naci fks na levelu Milana??
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi