Danska obojena u žutu i plavu boju: Fudbaleri Brondbya prvaci nakon 16 godina čekanja!

Ukupno 11. naslov u klupskoj historiji

Danska obojena u žutu i plavu boju: Fudbaleri Brondbya prvaci nakon 16 godina čekanja!

H. Zilić
Teme:

Fudbaleri Brondbya novi su prvaci Danske.

U posljednjem kolu odigranom danas savladali su Nordsjelland sa 2:0 i došli do 11. naslova prvaka u klupskoj historiji, a prvog nakon 2005. godine.

Tako je Brondby tron preuzeo od Midtyllanda, a ovo je druga sezona u nizu da FC Kopenhagen nije uspio doći do titule prvaka Danske.

Pored FC Kopenhagena, Midtyllanda i Brondbya, titulu prvaka Danske u posljednje dvije decenije osvajao je još Aalborg.

Brondby se učvrstio na trećoj poziciji najtrofejnijih timova u Danskoj sa 11 titula.

Ispred žuto-plavih su FC Kopenhagen sa 13 titula i KB Kopenhagen sa 15 titula prvaka Danske. Interesantno da je KB Kopenhagen klub koji se takmiči u petom rangu, a još uvijek su najtrofejniji u Danskoj.

Brondby će tako Dansku predstavljati u kvalifikacijama za Ligu prvaka gdje ide i Midtylland. Kopenhagen će u Evropa ligu, Randers će u kvalifikacije za Evropa ligu dok će Aarhus i Aalborg igrati play off za plasman u UEFA konerencijsku ligu naredne sezone.

Iz danske Superlige ispale su ekipe Horsensa i Lyngbija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi