Odlukom da prekrši tradiciju bivši Džekin saigrač je spasio mnoge

Nesvjesno napravio ispravan potez

Odlukom da prekrši tradiciju bivši Džekin saigrač je spasio mnoge

A. Čaušević

Među igračima koji su se prvi zarazili koronavirusom bio je Thomas Kahlenberg, danski fudblaer koji je prije desetak godina dijelio svlačionicu s Edinom Džekom u Wolfsburgu.

Kahlenberg nije ni bio svjestan da je zaražen kada je posmatrao utakmicu između Brondbyja i Lyngbyja u Kopenhagenu. Nakon kontakta s njim u karantinu je završilo 13 osoba.

Hrvatski fudbaler, Josip Radošević, je ispričao kako je Kahlenberg tog dana prekršio tradiocionalni ulazak u svlačionicu i pozdravljanje sa svim igračima. Taj potez se ispostavio odličnim jer je mnoge spasio od zaraze.

"To je bila pretposlednja utakmica, Kalenber koji je ovde legenda se sreo sa nekim igračima koji nisu bili u ekipi, bio je u kontaktu i sa pomoćnim trenerom, te jednim analitičarom. Svi oni su morali u karantin na dvije sedmice. Da je sišao u svlačionicu da se pozdravi sa igračima, što mu je običaj bio, svi bismo završili u karantinu. Dobro je da se nije spustio", rekao je Radošević.

Iako je pandemija koronavirusa izazvala krizu u mnogim klubovima Radošević je dodao da će igračima Brondbyja novac biti uredno isplaćen te da umanjenja plata neće biti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti