Brown odabrao tri najbolja fudbalera svijeta

Ronaldo će mu zamjeriti

Brown odabrao tri najbolja fudbalera svijeta

Nekadašnji defanzivac Manchester Uniteda Wes Brown imenovao je tri najbolja fudbalera na svijetu.

Brown ih je morao poredati od trećeg prema prvom, a iako izbor nije bio lagan, Brown nije imao mnogo dilema.

Mnogi su smatrali da će on odabrati Cristiana Ronalda jer je s njim proveo šest godina u Manchester Unitedu, ali on je na prvo mjesto ipak stavio Lea Messija.

Kao trećeplasiranog izabrao je Messijevog saigrača, Luisa Suareza.

"Kažem vam, Suarez je sigurno jedan od najboljih protiv kojih sam ikada igrao. On je uvijek prijetnja. Može postići gol iz svake situacije", rekao je Brown pa se osvrnuo na Ronalda i Messija.

"Igrao sam sa Ronaldom mnogo godina u Unitedu. On još uvijek obara rekorde u Realu i reprezentaciji Portugal. Što se tiče Messija protiv njega sam također igrao. On može postići gol iz solo akcije, ali i nakon timske igre. Nevjerovatan je", rekao je Brown.

Podsjetimo da je Brown za reprezentaciju Engleske odigrao 23 meča, a danas je član Blackburn Roversa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi