Čovjek koji u dušu zna Brozovića i Perišića: "Gdje ću im to uraditi pred ovakav meč, nije lijepo"

Bio je potpuno iskren

Čovjek koji u dušu zna Brozovića i Perišića: "Gdje ću im to uraditi pred ovakav meč, nije lijepo"

Admin Čaušević

Hrvatska nije imala sreće prilikom žrijeba za Euro jer se našla u grupi sa Italijom, Albanijom i Španijom. Nakon jednog boda u duelima sa Špancima i Albancima ključni duel je protiv Azzurra. 

Sa pobjedom Hrvati bi bili 99 % posto u drugom krugu pa čak i da Albanija u drugom meču pobijedi Španiju. Italijanima je pak dovoljan bod za prolazak dalje.

Bit će to i duel nekoliko poznatih lica. Alessandro Bastoni je jedan od stubova italijanske odbrane i čovjek koji u dušu poznaje Marcela Brozovića i Ivana Perišića.

Italijanski štoper je sa dvojicom legionara Vatrenih dijelio svlačionicu u Interu te je jako dobro upoznat sa njihovim vrlinama, ali i manama.

Pred utakmicu italijanski novinari su pokušali saznati nešto više od Bastonija o samoj reprezentaciji Hrvatske pa i Brozoviću te Perišiću te su igrača Intera pitali da li se ćuo s njima.

"Iskreno nismo se čuli. Nije lijepo slati nekome poruke pred ovako odlučujući meč. Ali jasno je da poznajemo njihove jače strane", rekao je Bastoni.

Oglasi

"Zajedno su odigrali preko 80 utakmica na međunarodnom nivou. Upravo iz tog razloga analizirali smo šta trebamo raditi sa ili bez lopte. Bit ćemo spremni", dodao je mladi defanzivac.

Inače, kada je u pitanju duel sa Italijanima bez obzira što igra daleko ispod svog nivoa Zlatko Dalić i dalje vjeruje Brozoviću pa će se iskusni veznjak naći u startnoj postavi.

Perišić i Bastoni dok je Hrvat bio član Intera

Perišić koji je bio starter protiv Albanaca te je igrao na poziciji lijevog beka će svoju šansu čekati sa klupe što je i očekivano s obzirom da se nakon povrede koljena tek vraća u punu takmičarsku formu.

Italijani će imati određenih problema pošto Luciano Spaletti neće moći računati čak na trojicu startera. U pitanju su Interovi Federico Dimarco te Davide Frattesi kao i Romin Lorenzo Pellegrini.

Što se tiče Bastonija oko njega nema dilema te će sigurno biti u startnih 11. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi