Potrošeni krediti: Dalić u svlačionici okončao jednu eru u reprezentaciji Hrvatske
Foto: Pixsell

Vrijeme je za promjene

Potrošeni krediti: Dalić u svlačionici okončao jednu eru u reprezentaciji Hrvatske

Admin Čaušević

S punim pravom se može reći da je u poluvremenu utakmice 2. kola Evropskog prvenstva između Hrvatske i Albanije okončana jedna era u hrvatskoj reprezentaciji koja je trajala skoro deceniju.

Još od pripremnog perioda Marcelo Brozović nije na svom nivou, ali je Zlatko Dalić uporno vjerovao prekaljenom veznjaku. Tako je bilo i na startu Eura.

I dok je slaba utakmica protiv rivala kao što je Španija na neki način dopustiva, to se ne može reći i za duel sa Albancima koji definitivno nisu nivo Hrvatske.

Brozović se našao među starterima protiv Albanaca, ali je bio možda i najslabija karika u prvom dijelu te ga je Dalić na poluvremenu odlučio ostaviti u svlačionici.

Kada neki trener zamijeni igrača na poluvremenu to je obično znak nezadovoljstva njegovom igrom. To bi se moglo reći i za Brozovića.

Odlaskom u Al Nassr Brozović je izgubio na brzini, agilnosti i drugim stvarima. Platio je ceh igranja u ligi koja je očigledno ispod evropskog nivoa.

Oglasi

Iako ima 31 godinu te se nalazi u odličnim fudbalskim godinama izgleda da je samo jedna sezona u saudijskom prvenstvu ostavila dubok trag na njemu.

Brozović je bio starter protiv Albanije, ali je zamijenjen na poluvremnu poslije nove blijede partije; Foto: Pixsell

Izmjenom Brozovića na neki način je završena i era čuvenog veznog reda koji su još činili Mateo Kovačić i Luka Modrić te je postalo jasno da njih trojica više ne mogu igarti zajedno.

Mnogobrojni mediji su najavljivali kako bi upravo Brozović mogao završiti na klupi nakon razočarenja protiv Španije u prvom kolu, ali se to nije desilo.

Dalić mu je ponovo ukazao povjerenje, ali nakon ispodprosječnog prvog poluvremena sa Albancima čini se da je potrošio sve kredite koje je imao do sada.

Umjesto bivšeg igrača Intera priliku za igru je dobio talentovani Luka Sučić kojeg mnogi vide kao Modrićevog nasljednika.

Oglasi

Brozović je član Vatrenih još od Svjetskog prvenstva 2014. godine. Od Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine bio je nezamjenljivi stub hrvatske selekcije.

Dao je nevjerovatan doprinos osvajanju srebra i bronze na Mundijalima, kao i u srebru u Ligi nacija. Istovremeno je izrastao u jednog od najboljih defanzivnih veznih na svijetu.

Ipak, samo jedna sezona u Saudijskoj Arabiji je bila dovoljno za sunovrat te su izblijedile njegove najjače osobine što se idealno vidjelo na startu Eura.

Preostaje da se vidi da li će nakon Evropskog prvenstva odlučiti i da se oprosti od Vatrenih za koje je računajući i meč sa Albanijom skupio 98 nastupa.

Još ranije se nagađalo da bi za osim za Brozovića još za Modrića te Ivana Perišića i Domagoja Vidu Euro u Njemačkoj moglo biti posljednje veliko takmičenje u dresu reprezentacije.

Top Komentari

Convict
Buraz nije to kao kod nas da gubis kredit i da se trener odmah tjera,nego vjera druze vjera u timski rad od stručnog staba donosi što vodu nosi.
0 1
roki201568
nikakav ovo strucnjak nije, brozovic bi puno bolje igrao da tu nije modric koji ne moze vise igrat, vise mali sucic od njega pokazao
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi