A veliki Perišić igra za 1 euro: Petković i Livaja zaradili ogroman novac, iznosi su nestvarni
Foto: Pixsell

Kapiteni Hajduka i Dinama

A veliki Perišić igra za 1 euro: Petković i Livaja zaradili ogroman novac, iznosi su nestvarni

Admin Čaušević

Bruno Petković i Marko Livaja su unazad godinama najbolji igrači prvenstva Hrvatske, a pri tome zarađuju nevjerovatan novac nakon što su se u javnosti pojavili podaci o njihovoj zaradi u 2023. godini.

Iako klubovi kriju od javnosti plate svojih igrača špekuliše se kako su Livaja i Petković najplaćeniji igrači HNL-a uz nevjerovatne plate za hrvatske standarde.

Podaci koji se mogu pronaći na stranici finansijske agencije u Hrvatskoj govori da su vođe Hajduka i Dinama samo od igranja za ta dva kluba postali milioneri.

Svi fudbleri koji imaju status profesionalca prema zakonu su dužni otvoriti privatni obrt radi plaćanja poreza pa se tako i podaci o zaradi mogu pronaći na internetu.

Tako je prema izvještajima obrt koji je registrovao Marko Livaja u 2023. godini imao prihod od 2 miliona eura, tačnije ostvarena je neto dobit od 1.55 miliona.

"Broj zaposlenih prema satima rada u 2023. godini je 2, što je na istoj razini kao i prethodne godine. Ukupni prihodi u 2023. godini iznosili su 2,00 miliona eura, što je povećanje od 23,44% u odnosu na prethodnu godinu.

Oglasi

"U 2023. godini poslovni subjekt ostvario je neto dobit od 1,55 miliona eura., što je povećanje od 22,60% u odnosu na prethodnu godinu", navodi se o obrtu čiji je naziv "Marko Livaja nogometaš."

Zanimljivo da Petković ima jednog zaposlenog u svom obrtu, dok je njegoa neto dobit u 2023. godini iznosila 1.4 miliona eura.

"Broj zaposlenih prema satima rada u 2023. godini je 1, što je na istoj razini kao i prethodne godine. Ukupni prihodi u 2023. godini iznosili 1,78 miliona eura, što je povećanje od 100,30% u odnosu na prethodnu godinu.

"U 2023. godini poslovni subjekt ostvario je neto dobit od 1,40 miliona eura, što je povećanje od 97,17% u odnosu na prethodnu godinu."

Dakle, Petković i Livaja su primjer da se u Hrvatskoj izuzetno isplati biti fudbaler. Njih dvojica su imali i status najvećih zvijezda u prvenstvu Hrvatske, sve dok nije došao Ivan Perišić.

Oglasi

Zanimljivo da je Perišić pristao igrati za Hajduk uz minimalnu platu od 1 eura...

Inače, kako Livaja tako i Petković se posljednjih sedmica povezuju sa odlaskom iz Hrvatske, a trenutno je puno bliži odlasku kapiten Dinama.

Nakon dolaska Gennara Gattusa na klupu splitskih Bijelih Livaja će prema svemu sudeći biti prekomandovan na poziciju "desetke", što znači i njegov ostanak na Poljudu.

Potražite više informacija na temu HNL:

Kod Petkovića je situacija nešto drugačija, prije svega zbog otkupne klauzule koja do 15. jula iznosi 2.5 miliona eura pa je njegov odlazak sa Maksimira jako izvjestan.

Ipak, ukoliko neki klub ne aktivira klauzulu u naredne četiri sedmice, onda će Dinamo biti taj koji će se za sve pitati...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti