Bruce: Lakše ćemo se zaraziti u prodavnici, nego na fudbalskom terenu

Trener Newcastle Uniteda

Bruce: Lakše ćemo se zaraziti u prodavnici, nego na fudbalskom terenu

Kod trenera Newcastle Uniteda Stevea Brucea ne postoji strah kada je u pitanju zaraza od Covida19 jednom kada se fudbal vrati.

Englezi još nisu počeli ni s treninzima i za sada je vrlo upitno šta će se desiti s tamošnim Premiershipom i Championshipom.

Ako pitate Brucea, on bi vjerovatno već sutra smio na teren ako govorimo iz perspektive moguće zaraze.

"Sa mjerama koje su na snazi vjerovatno je veći rizik prilikom odlaska u prodavnicu ili na benzinsku pumpu. I imamo sreće, možemo se testirati svaka tri dana", kazao je on.

Ipak, kod njega postoji jedna druga vrsta straha - od povreda igrača. Smatra da je pauza bila preduga i da bi čelnici lige trebali dati mnogo prostora za trening prije eventualnog povratka utakmicama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Treba podsjetiti da su igrači imali osam sedmica pauze i to vjerovatno najduže pauze koju su u svojoj karijeri imali neki od njih. Ako napravimo predsezonu, imali bismo šest sedmica i vjerovatno šest prijateljskih utakmica kako bi igrači bili spremni za prvu utakmicu u prvenstvu. Potreno nam je dovoljno priprema da igrači budu u formi, a ako toga ne bude bilo, sve će se srušiti kao kula od karata", kazao je on.

Inače, njegov Newcastle se prije pauze nalazio na 13. poziciji sa 35 osvojenih bodova poslije 29 utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi