Brugge bolji od Standarda, remi Anderlechta i Genka

Dva derbija u belgijskom prvenstvu

Brugge bolji od Standarda, remi Anderlechta i Genka

Adnan Beganović

Danas su u okviru 6. kola belgijske Pro lige odigrana dva derbija. U prvom je Club Brugge savladao Standard (4:2), dok su u drugom Anderlechet i Genk podijelili bodove (2:2).

Prvoplasirana momčad belgijskog prvenstva Clubb Brugge u jednom od derbija kola sa 4:2 je savladao Standard. Dva gola za pobjedničku momčad postigao je Bacca, a jednom su se u listu strijelaca upisali Rafaelov i Tchitte, dok su za Standard pogađali Gonzalez i Biton.

Anderlecht i Genk su u Briselu podijelili bodove, a gosti su bolje otvorili susret i u 11. minuti su preko De Ceualera došli di prednosti. Jovanović je u 42 poravnao, da bi u sudijskoj nadoknadi vremena Joseph-Monrose ponovo Genk doveoo do prednosti.

Na samom otvaranju drugog dijela, tačnije u 51. minuti na asistenciju Jovanovića pogodak za konačnih 2:2 postiže Bruno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije