Bruka i sramota bh. nogometa: Igrači Sloge odšetali sa stadiona uoči utakmice
Na prošlom meču su doputovali sa devet igrača, a sada očigledno nisu htjeli igrati

Novi skandal, Ljubušaci ponovo u centru pažnje

Bruka i sramota bh. nogometa: Igrači Sloge odšetali sa stadiona uoči utakmice

S. Mlaćo

Danas je završena još jedna sezona u Drugoj ligi FBiH grupa Jug. Putnik  u niži rang je Sloga iz Ljubuškog koja je osvojila samo 16 bodova.

Tim iz Ljubuškog već odavno trese teška kriza, a u prošlom kolu su na gostovanje Brotnju otputovali sa samo devet igrača i predstavnikom kluba, te upisali poraz 5:1.

U ovom kolu su Ljubušaci po ko zna koji put 'šokirali' javnost, s obzirom da su danas napravili još jedan potez koji je svakako za svaku osudu i žestoke kaznu

Naime, domaći nogometaši su prvo kasnili na meč, tačnije stigli su tek 20-tak minuta prije početka, a zatim je jedan od igrača sa zaštićenim godištem (do 21. godine u početnom sastavu moraju biti trojica),  iz nepoznatih razloga napustio svlačionicu, a potom su to učinili i njegovi ostali saigrači.

Službena lica su po propozicijama sačekali 15 minuta da se pojave domaći igrač, međutim kada se to nije desilo poslali su goste u svlačionicu i utakmica će biti registrovana 3:0 za Grude.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

"Današnja utakmica izmedju momčadi NK Sloga i HNK Grude nije odigrana iz više razloga. Nisu stvoreni minimalni uslovi za odigravanje utakmice. Domaća momčad je došla na stadion 20 minuta prije odigravanja utakmice. Po napravljenom zapisniku potrebno je da u zapisniku nastupaju 3 igrača do 21 godine. S obzirom da se pojavilo dovoljan broj igrača u međuvremenu 1 igrač do 21 godine je napustio svlačionicu, a za njim i ostali igrači. Suci su čekali 15 minuta po propozicijama da se pojave na teren, do toga nije došlo te su sa igračima HNK Grude vratili se u svlačionicu. Detaljnije u delegatskom izvještaju o komplet stanju po doplasku i odlasku sa terena", stoji u izvještaju delegata ovog meča Fadila Pece iz Mostara.

U bh. nogometu smo se nagledali svega i svačega, ali potez igrača Sloge će definitivno ući u anale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi