Bruka i sramota u Beogradu: Utakmica kasnila iz bizarnog razloga

I to se dešava

Bruka i sramota u Beogradu: Utakmica kasnila iz bizarnog razloga

S. Grebović

Sinoć je Partizan u posljednjem kolu grupne faze Lige Evrope na svom terenu dočekao Astanu i na kraju slavio rezultatom 4:1.

Beograđani su se šokantnim remijem u prolom kolu sa AZ-om 2:2 oprostili od nokaut faze drugog po jačini evropskog takmičenja tako da je sinoćnja utakmica bila samo stvar formalnosti.

Bez obzira na to izabranici Save Miloševića su pogocima Soumaha, Asana i dva puta Sadiqa po drugi put savladali kazahstanskog predstavnika.

Prije početa ove utakmice desila se jedna, u najmanje ruku bizarna situacija. Naime, službeni predstavnici UEFA-a su na rutinskom pregledavanju terena ustanovili da je jedan gol duži od drugog.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Kontrolori UEFA-a su zaključili da je jedna stativa gola prema sjevernoj tribini za centimetar duža od one na suprotnoj polovini terena, što je zaista rijedak slučaj. 

"To su propisi koji važe za sve klubove, to je samo jedna od milion stavki koje UEFA zahtijeva kako bi takmičenja pod njenim okriljem bila apsolutno regularna", rekao je Nenad Danilović, predstavnik Partizana zadužen za koordinaciju sa UEFA-om.

Top Komentari

eye of the tiger
Ipak su to srbi od njih se sve moze ocekivati pa cak da ima I sahranjenih na tom terenu
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi