Bruka života za Alvesa, Pata i Juanfrana: Čovjek jučer potpisao, a danas ih izbacio iz prvenstva

Slučajno se našao tu

Bruka života za Alvesa, Pata i Juanfrana: Čovjek jučer potpisao, a danas ih izbacio iz prvenstva

Midhat Šljivak

Brazilski velikan Sao Paulo doživio je sinoć pravu katastrofu.

U četvrtfinalu šampionata Paulista na čuvenom Morumbi stadionu desilo se ogromno iznenađenje, a Sao Paulo je poražen od četveroligaša Mirassola sa 2:3 i ispao je iz takmičenja.

Klub za kojeg nastupaju velika imena kao štu su Dani Alves, Alexandre Pato, Juanfran, Hernanes, bio je ogroman favorit za pobjedu. Međutim, šokantno su poraženi, a junak gostiju je čovjek koji je jučer potpisao ugovor sa Mirassolom.

Ime mu je Ze Roberto. Radi se od 26-godišnjem napadaču koji je u ovom meču zabio dva gola, a iako je Sao Paulo uspio da izjednači Borges ih je šokirao u 80. minuti za 2:3.

Ze Roberto je obavio samo jedan trening s novim klubom. Stigao je jučer, potpisao je ugovor i srušio velikana.

"Ni u najluđim snovima nisam ovo zamišljao. Došao sam kako bih trenirao ovdje, ali su me zamolili da igram i prihvatio sam. Sinoć su me nazvali, sjeo sam na prvi let, odradio jedan trening i zaigrao", rekao je Ze Roberto, te je dodao:

"Ovo mi je najbolji dan u životu. Drago mi je što sam klubu donio toliko radosti".

Ze Roberto je igrao za brojne brazilske klubove. Proteklih šest mjeseci proveo je u Emiratima, a jedno vrijeme je igrao u Koreji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi