Ajax obara transfer rekord: Dogovoren dolazak Ziyechove zamjene!

Brazilac na ljeto stiže u Amsterdam

Ajax obara transfer rekord: Dogovoren dolazak Ziyechove zamjene!

Zimski prelazni rok je završen, ali Ajax tek sada završava svoje poslove i sklapa dogovore za transfere koji će se zvanično realizovati kada dođe ljeto.

Tako je Ajax zaključio dogovor sa Chelseajem o prodaji Hakima Ziyecha. 26-godišnji marokanski reprezentativac će na ljeto put Stamford Bridgea za oko 40 miliona eura.

A značajan dio tog novca Ajax će preusmjeriti na plaćanje Brazilca Antonyja - zamjene za Ziyecha.

Naime, brazilski i holandski mediji pišu da je postignut dogovor između Sao Paula i Ajaxa, te da će 19-godišnji krilni fudbaler na ljeto stići u Amsterdam.

Za sada se pominje nekoliko različitih cifri, ali bi Antonyjev transfer u konačnici Kopljanike trebao koštati 25-30 miliona eura.

Voetbal International piše da će Ajax platiti 20 miliona eura naknade za transfer, ali i da je u dogovor između dva kluba uključeno i dodatnih pet miliona eura bonusa. Također, vjeruje se da će Ajax kroz Antonyjev transfer iplatiti Sao Paulu i pet miliona eura kako bi se "poništio" procenat od eventualnog narednog transfera Davida Neresa (koji je iz istog kluba stigao u Ajax).

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Ukoliko su cifre koje se pominju tačne, Ajax će zbog 19-godišnjeg ofanzivca oboriti sopstveni transfer rekord. Naime, i dalje je najskuplje pojačanje Ajaxa svih vremena Miralem Sulejmani koji je svojevremeno plaćen nešto više od 16 miliona eura.

Treba istaći da je Ajax pokušavao Antonyjev transfer realizovati i u januaru, ali je Sao Paulo želio svog talentovanog ofanzivca zadržati barem do ljeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi