Akrapović: Promijenili smo pristup, igrači vjeruju u sebe, a to je veoma važno

Kaže da je emotivan bio kod svakog pogotka

Akrapović: Promijenili smo pristup, igrači vjeruju u sebe, a to je veoma važno

S. Mlaćo, foto: T. Hebib

Navijači Željezničara proslavili su važnu, ali i slatku pobjedu.

Plavi sa Grbavice danas su savladali ljutog rivala Sarajevo sa čak 3:0 i time obradovali armiju navijača.

Grbavica je slavila, a sjajnu taktiku postavio je trener Bruno Akrapović koji je potpuno nadmudrio kolegu Rožmana.

"Utakmica koju smo vodili kako smo planirali. Imali smo sistem kojim se može igrati, momci su kroz zalaganje ušli u igri, a onda dominirali kroz sistem.

Mislim da su se momci iskupili za Široki Brijeg, očekujem u budućnosti istu reakciju", rekao je Akrapović.

Oglasi

Utakmice protiv Zrinjskog i Sarajeva su pokazale dobru stranu Željezničara.

"Mi imamo dobar pristup, promijenili smo ga. Igrači znaju šta rade na terenu, a protiv Širokog su bile okolnosti na koje ne možemo utjecati. Otkazali su nam utakmicu, ali nije to opravdanje.

Kroz rad možemo napredovati, te vratiti svoje samopouzdanje. Ovdje su bili igrači koji nisu imali vjere u sebe, a mislim da sam uspio to da im vratim".

Veliko iznenađenje bio je Bismark u početnoj postavi.

"Bismark je strašno dobar momak. Deset puta je izlazio iz BiH, morao napuštati granice, a razmišljao sam dva dana ko će igrati. Odlučio sam da igra, ušao je dobro i taktički je dobro uradio utakmicu. Na fizičkoj spremi je daleko od onoga što treba da bude, ali može to popraviti".

Oglasi

Emotivno ste dočekali kraj meča, prvi je ovo bio derbi za vas.

"Fantastičan osjećaj. Prvi put radim u BiH, a biti dio ovakve atmosfere je fantastično. Vidim sklop ekipe i navijača, teško je ovako nešto naći u Evropi. Navijači vas nose cijelo vrijeme, naših pet igrača je ganjalo igrača Sarajeva, to može samo kada ima saradnja igrača i navijača. Na svakom treningu govorim da imaju obavezu prema navijačima".

Da li Željo može ponoviti nešto za sedam dana?

"Željo može sve, sve što se zacrta. Zvijezda je dobila Zrinjski i Sarajevo, imaju svoj stil igre i nema podcjenjivanja. Neće biti lagano, nema opuštanja. Krpić je dobio žuti karton, Bismark je povrijeđen, kombinovat ćemo nešto.

Nadam se da ćemo ponoviti ovaj naboj i emocije".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vaša proslava kod gola bila je na koljenima.

"Emotivan sam, priznajem. Ne mogu zadržati emocije, tako je bilo i u Bugarskoj. Živim za sport, sport mi daje nazad, kao danas. Želim to proslaviti sa ljudima koji se raduju sa nama", dodao je Akrapović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alme1921
Bravo Bruno,bravo Zeljo ??
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije