Akrapović pohvalio svoju ekipu i publiku, nije krio oduševljenje

Pobjeda željezničara u derbiju

Akrapović pohvalio svoju ekipu i publiku, nije krio oduševljenje

H. Zilić

FK Željezničar je u 21. kolu WWin lige u gradskom derbiju savladao FK Sarajevo ubjedljivim rezultatom 3:0 u utakmici gdje su Plavi bili puno bolji rival i zasluženo stigli do vrijedna tri boda.

Oduševljenje nakon meča nije krio trener Željezničara Burno Akrapović koji je prokomentarisao susret.

"Fenomenalna pobjeda. Momci su ostavili srce na terenu. Nisu se mogli navići naš sistem, momci su bili fenomenalni. Mogu biti zadovoljan s ekipom", rekao je Akrapović i dodao:

"Radujem se zbog Galića. Imao je tmurno vrijeme. Nije lako uhvatiti formu, zato smo radili ove prijateljske utakmice. Momci su se donekle iskupili za Široki. Vidio sam reakciju, želim je vidjeti i ubuduće."

Dotakao se i sjajne publike na Grbavici.

Oglasi

"Napravio sam klizeći, tri puta sam uklizao. Zahvaljujem se publici na fantastičnoj atmosferi.

Rožman je spreman na razgovore

Trener FK Sarajevo Simon Rožman bio je u toralno drugačije raspoloženju, ali je također dao komentar nakon utakmice.

"Nakon srijede smo mislili da smo se vratili u balans, ali nismo. Čestitam Željezničaru na pobjedi, bili su bolji u svakom segmentu igre", rekao je Rožman i dodao:

"Imamo problema što je evidentno. Ovo što prikazujemo nije na našem nivou, razmislit ćemo. Sjest ćemo, vidjeti sve, ako je moj odlazak rješenje, nemam problem s tim."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za FK Sarajevo je ovo bio četvrti prvenstveni poraz u nizu i ekipa odavno nije bila u lošijoj formi.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1660808179
Fudbal ce se igrati i u Ponedeljak
0 1
user1660808179
Nobru dijeli šamare
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi