Bruno Akrapović je danas shvatio da je odlazak na Kipar bio pogrešan potez

Dobio otkaz nakon samo dva mjeseca

Bruno Akrapović je danas shvatio da je odlazak na Kipar bio pogrešan potez

Edmir Škorić

Praktično na prelazu godine Bruno Akrapović je pronašao novi klub, ali bh. stručnjak nije dugo ostao na klupi Akritas Chlora na Kipru.

Ovaj 55-godišnjak posljednji angažman imao je u Saudijskoj Arabiji, tačnije u Al Wehdi, a bio je i trener Shkendije, CSKA Sofije, Lokomotiv Plovdiva, RNK Split, Solina...

Bosanskohercegovački stručnjak službeno je otpušten nakon što je pod njegovim vodstvom Akritas ostvario samo jednu pobjedu na 10 mečeva. Do raskida saradnje došlo je samo dva mjeseca nakon što je Akrapović došao na Kipar.

Bio je to ekspresan otkaz za Akrapovića, drugi u samo godinu dana, pošto je sličnu sudbinu doživio i u Saudijskoj Arabiji na klupi Al-Wahda, koji ga je otpustio nakon samo osam službenih nastupa.

Bruno Akrapović zadnji put je vodio Akritas Chlorakas u teškom porazu od 5:0 na gostovanju kod Enosis Neon Paralimnija u nedjelju (26. februara). Svoju avanturu na Kipru završio je s ukupno 10 službenih utakmica, u kojima je upisao tek jednu pobjedu, uz dva remija i čak sedam poraza uz gol-razliku 5:19.

"Sa žaljenjem moramo objaviti da je nakon pažljivog razmatranja upravni odbor Akritas Chlorakasa odlučio raskinuti ugovore s našim glavnim trenerom i sportskim direktorom Brunom Akrapovićem i Bolivarom Silveirom", objavio je klub.

"Ova odluka nije donesena olako i uslijedila je nakon temeljitog pregleda učinka momčadi tijekom protekle sezone. Unatoč napornom radu i predanosti našeg stručnog štaba, nismo postigli rezultate kojima smo se nadali i smatramo da je vrijeme za novi smjer", navodi se.

Akrapović je prošle godine bio blizu dolaska u Premijer ligu naše zemlje. Povezivao se sa FK Tuzla City, no na kraju dvije strane nisu postigle dogovor. Ranije je bio i meta FK Sarajevo, no do konkretnog dogovora nije došlo, pa nije do sada imao priliku raditi u BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Akrapović je rođen u Zenici, nosio je kao igrač dres Čelika, a ostali dio karijere proveo je u Njemačkoj.

Nije poznato kakve planove ima Zeničanin, ali sigurno je da će željeti da nastavi trenersku karijeru unatoč neslavnim posljednjim angažmanima koje je imao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi