Trofejni Akrapović u stručni štab u Saudijsku Arabiju vodi i trenera golmana Vladimira Vasilja

Očekuju ih zanimljivi izazovi

Trofejni Akrapović u stručni štab u Saudijsku Arabiju vodi i trenera golmana Vladimira Vasilja

Samir Mlaćo
Sjajni bh. trener Bruno Akrapović (54) pronašao je novi angažman.

Akrapović će trenersku karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji gdje će sa klupe predvoditi FC Al Wehda.

Po mnogima Akrapović je jedan od najboljih stručnjaka na Balkanu, a u dosadašnjoj karijeri osvojio je pet trofeja. Tri u Bugarskoj, jedan u Makedoniji i jedan u Gibraltaru.

U dva navrata je proglašen za trenera godine u Bugarskoj, gdje uživa veliki ugled.

Bio je u kombinacijama za trenera Dinama iz Zagreba, ali i za poziciju selektora reprezentacije BiH, gdje ga mnogi vide u budućnosti.

Sa Akrapovićem u bogatu Saudijsku Arabiju putuju i Branko Okić te kondicioni trener Metin Dalip, dvojac koji je uvijek dio Akrapovićeg stručnog štaba.

Novo lice u stručnom štabu je trener golmana Vladimir Vasilj, nekada sjajni reprezentativni golman, vlasnik svjetske bronze iz Francuske sa reprezentacijom Hrvatske, inače Hercegovac.

U Saudijskoj Arabiji mnogo ulažu u nogomet, te nema sumnje da Akrapovića, Okića, Dalipa i Vasilja očekuju itekako zanimljivi izazovi.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi