Akrapović: Pokazali smo da možemo; Jagodić: Željezničar je veliki klub
VIDEO: E. Škorić

Press konferencija nakon duela Sloge i Željezničara

Akrapović: Pokazali smo da možemo; Jagodić: Željezničar je veliki klub

Haris Zilić

Željezničar je u Modriči savladao Slogu Meridian iz Doboja rezultatom 3:0 u 25. kolu WWin lige. Plavi sa Grbavice su tako došli do prvih gostujučih bodova ove sezone, ali i pobjede koja je veoma važna u konačnoj borbi za opstanak u društvu najboljih.

Po završetku susreta u Modriči održana je zvanilčna press konferencija, a medijima su se obratili treneri oba tima Bruno Akrapović i Vlado Jagodić.

"Nismo se proslavili u gostima ove sezone, bili smo negdje blizu, negdje slabi, ali ovo je danas bilo odlično. Igrači su se sami dogovorili u svlačionici i drago mi je zbog njih", rekao je Akrapović i nastavio:

"Pokazali smo da možemo, golman nas je spašavao u ključnim trenucima. Iskusniji igrači su izašli iz krize i to nam je jako bitno."

Ništa nije gotovo i Akrapović spušta loptu.

"Ima još utakmica, ovo nam može biti dobra podrška da nastavimo dalje. Neshvatljivo je da se ovakav klub bori za opstanak. Navijači koji su bili na treningu nose nas na utakmicama i jedno bez drugog neće nikad funkcionisati. Imamo liniju koja je zdrava i za jedne i za druge."

Oglasi

Derbi sa Sarajevom naredno kolo?

"Sve je od igrača. Vidjet ćemo ovu sedmicu kako će to izgledati na treningu. Utakmica će biti od velikog značaja, ovo danas je dobar korak."

Jagodić nije krio razočarenje

Nakon Akrapovića riječ je imao i trener Sloge Vlado Jagodić koji je bio razočaran igrom svojih pulena posebno u drugom poluvremenu.

"Sportski je čestitati protivniku. Željezničar nas je dobio u drugom poluvremenu, sve što smo dogovarali kontra smo odradili. Nismo lošiji nakon reprezentativne pauze, ja sam smatrao nakon utakmice u Konjicu gdje smo griješili da nas je utakmica protiv Zrinjskog vratila u normalu", rekao je Jagodić i nastavio:

"Mi smo do danas kotirali kao ozbiljna ekipa na domaćem terenu. Neću nikad saznati šta bi bilo da smo poveli iz penala, žao mi je Dejana, želio je sve najbolje. Taj momenat je možda odredio tok utakmice. Kao iskusna ekipa morali smo parirati."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ja sam na početku drugog poluvremena prokomentarisao da je dobro što nisu mijenjali i da ih imamo, a onda primimo gol i onaj ko zabije vodeći gol na ovom terenu u velikoj je prednosti. Kada se gubi mora se gubiti uz borbu, ovo je previsok rezultat.

Željezničar je zaslužio da danas pobijedi, Željezničar je veliki klub. Mi se moramo vratiti u normalu, očekuju nas dvije zahtjevne utakmice protiv Borca i Zrinjskog."

Top Komentari

mrkva
Nije sramota izgubiti od boljega. Da sudije nisu krale Zelju borio binse za Evropu.
3 4
Babaroga1987
Nikada slabiji Željo, a nikada vise kompleksa. Veliki si Željkane!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi