Prva pobjeda u gostima: Velika tri boda Željezničara u borbi za opstanak!
Armin Herić, www.fkzeljeznicar.ba

Utakmica riješena u drugom poluvremenu

Prva pobjeda u gostima: Velika tri boda Željezničara u borbi za opstanak!

Esmer Oštraković

Fudbaleri Željezničara su u okviru 25. kola WWin lige Bosne i Hercegovine ostvarili prvu gostujuću pobjedu u ovoj sezoni. Slavili su u Modriči kod Sloge sa 3:0.

Prva prilika viđena je u 9. minuti. Bila je to velika šansa za goste, Štilić je izašao sam pred golmana domaće ekipe, ali on brani njegov udarac.

Nakon toga praktično ništa sve do 26. minute kada je Gigović dosudio jedanaesterac za domaćina nakon što je lopta u ruku pogodila jednog igrača gostiju.

Odgovornost je na sebe preuzeo Vidić, ali njegovu namjeru pročitao je Muftić, te mu je odbranio udarac.

Nova lijepa akcija gostiju viđena je u 37. minuti. Boljević je uposlio Krpića koji je šutirao sa sedam metara, lopta ide pored gola.

Oglasi

Na samom otvaranju drugog poluvremena Željezničar dolazi do vodstva. Golman Sloge Trako pravi neviđenu glupost i bez ikakve potrebe napušta svoju mrežu, izbija loptu glavom pravo na nogu Štiliću, koji sa 30 metara iskosa, majstorski pogađa. Majstorija Štilića ali i velika glupost Trake.

Dva minuta kasnije ponovo se trese mreža domaćina. Krpić je pogodio, no bio je u nedozvoljenoj poziciji. Opravdano je poništen pogodak.

Željezničar do drugog gola dolazi u 53. minuti. Boljević je šutirao, lopta pogađa prečku i odbija se na glavu Krpiću. On pogađa prečku, no opet lopta dolazi do njega i glavom pogađa za 2:0.

Moglo je u 60. minuti biti 3:0 za Željezničar. Štilić se poigrao sa odbranom domaće ekipe, savladao je i Traku, no Grabež izbija s gol linije.

Tri minuta kasnije Boljević ide sam na Traku, predriblao ga je, ali je pogodio stativu. Zaista nevjerovatan promašaj fudbalera Željezničara.

Boljević je u 81. minuti pokušao glavom, ali nije pogodio mrežu domaće ekipe sa nekoliko metara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U posljednjim sekundama utakmice Hiroš postiže gol za 3:0 i postavlja konačan rezultat ove utakmice. Željezničar je tako upisao veoma važnu pobjedu u borbi za opstanak u WWin ligi Bosne i Hercegovine.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AdmirAdmir11
Stimaljka sram.vas bilo.niste dobili licencu za evropu i.prodali ste zelji utakmicu,svi su znali kladionice sa kvote 3.5 doslo do 1.6 na zelju.sramno jagodicu radi klubova koji se bore za opstanak prodane duse
10 4
velez mo
Iskrene cestitke na Pobjedi,nadam se istom rezultatu i u gradskom derbiju.Jos jednom iskrene ČESTITKE
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi