U Bugarskoj je već uspješno radio: Akrapović sjeda na klupu tamošnjeg velikana?

Bivši bh. reprezentativac

U Bugarskoj je već uspješno radio: Akrapović sjeda na klupu tamošnjeg velikana?

Eldar Ganibegović

Bosanskohercegovački trener, 55-godišnji Bruno Akrapović, trenutno je bez posla, no na pragu je pronalaska novog trenerskog angažmana i to u zemlji gdje je već radio s dosta uspjeha.

Kako bugarski portal football24.bg prenosi, bh. stručnjak je blizu preuzimanja Levskog iz Sofije, nakon što je u Bugarskoj već vodio Lokomotiv iz Plovdiva, te CSKA iz Sofije.

Levski u play-off za prvaka Bugarske ulazi na četvrtom mjestu s 54 boda, 20 manje od Ludogoretsa i 19 od CSKA-a te nema šanse da postane prvak. Ambicije su očito veće, pa u Levskom žele bh. trenera.

Podsjetimo, Akrapović je u Bugarskoj osvojio tri od pet trofeja u karijeri. Godine 2019. osvojio je kup s Lokomotivom, da bi godinu dana kasnije osvojio superkup, te odbranio trofej u kupu. 

U trenerskoj karijeri je osvojio još superkup Gibraltara 2015. godine s Europom, te makedonski kup godinu dana kasnije sa Shkendijom iz Tetova. 

Posljednji angažman imao je na Kipru gdje je vodio Akritas, ali tamo se zadržao samo dva mjeseca i vodio taj tim na 10 utakmica. 

Oglasi

Osim pomenutih timova, u karijeri je još vodio Al-Wehdu u Saudijskoj Arabiji, RNK Split, Neretvanac Metković, Val, i HBDNK Mosor u Hrvatskoj. Bio je i trener-igrač u DJK Wolfsburgu i SSV Vorsfeldeu.

Kao pomoćnik je radio kod Bernda Hollerbacha u drugom timu Wolfburga na jednoj utakmici, a na 20 u Saturn Ramenskoeu kod Jurgena Robera. 

Što se tiče igračke karijere, počeo ju je davne 1986. godine u Čeliku. Dvije godine kasnije odlazi u Arminiju iz Hannovera i u Njemačkoj je ostao do kraja karijere koju je okončao 2011. godine. 

Igrao je redom za Gotteingen 05, TuS Celle, Wolfsburg, Mainz, TeBe Berlin, Energie Cottbus, Rot-Weiß Erfurt, Kicker Offenbach, opet Arminiju Hannover, SSV Vorsfelde, te DJK Wolfsburg. 

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine upisao je ovaj Zeničanin 14 nastupa uz jedan postignut pogodak. Dosta puta se spominjao i kao potencijalni selektor, ali do toga još uvijek nikada nije došlo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi