Od Cristiana Ronalda do Brune Fernandesa

United je takvog dugo čekao

Od Cristiana Ronalda do Brune Fernandesa

E. Škorić

Sjajni veznjak odigrao je još jedan dobar meč u dresu Manchester Uniteda.

Fernandes je danas asistirao i postigao gol u 2:2 remiju Leicestera i Uniteda na King Poweru. Bivši nogometaš Sportinga opet je bio ključni igrač Uniteda i ove sezone je nevjerovatan.

On je ujedno postao prvi Portugalac koji je postigao najmanje 10 golova u jednoj sezoni engleske Premier lige.

To nijednom njegovom sunarodnjaku nije pošlo za nogom još od Cristiana Ronalda iz sezone 2008/09, dok je još igrao u Manchester Unitedu, a bilo je zaista dosta sjajnih portugalskih igrača na Otoku.

Ukupno je ove sezone u Premier ligi odigrao 14 utakmica i uz 10 golova ima i šest asistencija. Ako gledamo sva takmičenja, ima 14 golova i osam asistencija na 21 meč.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1602245913
Ma, hajte molim vas.
0 1
melek
Može li mi neko prevesti ovaj članak na bosanski?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije