Iskreni Bruno i popriličan šamar Cristianu Ronaldu
Portugalski fudbaler često se 'gušio' u ekipi Manchester Uniteda zbog Cristiano i on je najsretniji što je legendarni napadač napustio klub (Foto: Screenshot)

Zna se kome je upućeno

Iskreni Bruno i popriličan šamar Cristianu Ronaldu

Midhat Šljivak

Manchester United je u velikom derbiju savladao gradskog rivala City s 2:1, a nakon utakmice interesantnu izjavu dao je Bruno Fernandes i mnogi smatraju da su ove riječi upućene nekadašnjoj zvijezdi Crvenih đavola Cristianu Ronaldu.

Zvijezda Manchester Uniteda Bruno Fernandes dao je zanimljivu izjavu nakon utakmice protiv gradskog rivala Cityja i pobjede od 2:1. Mnogi su uvjereni da se riječi koje je izgovorio odnose na bivšeg saigrača Cristiana Ronalda.

Ronaldo je već zaboravljen na Old Trafford, a Bruno ističe kako sada on i društvo konačno liče na ekipu.

"Prije utakmice sam rekao saigračima da konačno izgledamo kao tim. Prije nekoliko mjeseci takva je slika bila rijetkost. Mnogi smo se tražili, ali sad vidite pravu ekipu", rekao je Bruno nakon utakmice.

Očekivano, mnogi su odmah pomislili da su ove riječi upućene Ronaldu koji je često u proteklim mjesecima bio u centru pažnje, posebno zbog ponašanja od dolaska Erika ten Haga u klub.

On je zbog ponašanja na kraju završio na klupi, a u novembru je s legendarnim Portugalcem okončana saradnja i on je otišao u Saudijsku Arabiju za smiraj velike karijere i posljednju veliku isplatu.

Oglasi

Manchester United uveo 'Ronaldovo pravilo' - Šta to zapravo znači?

Cristiano Ronaldo napustio je nedavno Manchester United nakon nešto više od godinu dana u klubu gdje je po povratku dobio platu od 500 hiljada funti sedmično, a portugalska zvijezda bit će posljednja s ovakvom platom na Old Traffordu jer je rukovodstvo uvelo takozvano 'Ronaldovo pravilo'.

Cristiano Ronaldo je za nešto više od godinu dana poprilično opustošio kasu Manchester Uniteda i s platom od pola miliona funti sedmično bio je među najplaćenijim fudbalerima Premiershipa.

Portugalac nije pokazao previše na Teatru snova. Zbog velikog nezadovoljstva na kraju je došlo do raskida saradnje, a po njegovom odlasku klub je odlučio uvesti ''Ronaldovo pravilo'.

O čemu se zapravo radi? Čelnici Manchester Uniteda odlučili su donijeti pravilo po kojem će limitirati plate i nijedan igrač kluba neće imati sedmičnu platu veću od 200.000 funti.

Glavne zvijezde tima imat će plate u ovom rangu (između 180 i 200 hiljada funti sedmično) i na taj način će United pokušati smanjiti nezadovoljstvo i ljubomoru među fudbalerima zbog razlike u platama.

Oglasi

Svi oni, kao i sadašnje zvijezde koje imaju primanja u ovom rangu (Varane, Bruno, Maguire, Casemiro) imat će i kazne i ostat će bez dijela plate ako se ne uspiju plasirati u Ligu prvaka.

Ideja je da više igrača imaju slična primanja i radije će platiti njih nekoliko nego izdvojiti pola miliona funti sedmično za samo jednog fudbalera.

Prvi koji će biti pogođen novim pravilom je golman David de Gea. Njemu će sadašnja plata od 375.000 funti sedmično novim ugovorom biti smanjena na 200.000 funti.

Niko ni u budućnosti neće dobiti ponudu veću od ove na sedmičnom nivou i vidjet ćemo da li će ovo pravilo upaliti i donijeti korist velikanu s Old Trafforda u narednim godinama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

United će na ovaj način znatno i smanjiti plate na godišnjem nivou. Oni su prošle sezone igračima isplatili čak 228 miliona funti, najviše od svih klubova u elitnom rangu engleskog fudbala.

Od ove cifre Cristiano je uzeo oko 30 miliona funti, a njegovim odlaskom u Saudijsku Arabiju klub je već sačuvao 20 miliona.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti