Manchester United slavio protiv Manchester Cityja na Wembleyju i osvojio FA Cup

Spas sezone za Crvene đavole

Manchester United slavio protiv Manchester Cityja na Wembleyju i osvojio FA Cup

Eldar Ganibegović

Manchester United je spasio sezonu. Danas je igrano finale FA Cupa i to na Wembleyju, a Crveni đavolu si rezultatom 2:1 slavili protiv Manchester Cityja, te osvojili jedan trofej u sezoni i plasirali se u Evropsku ligu koju nisu izborili kroz Premiership.

Već u prvoj minuti utakmice uzbuđenje. Erling Haaland je pao u kaznenom prostoru Crvenih đavola, ali suci se nisu oglasili i Norvežanin nije dobio penal.

Igrala se 30. minuta kada je Manchester United stigao do vodstva. Gvardiol je napravio strašnu grešku, a Garnacho je to iskoristio i postigao gol.

Osam minuta kasnije ponovo se trese mreža Cityja. Marcus Rashford je postigao gol, ali je on poništen zbog ofsajd pozicije.

Ipak, samo minuta kasnije, United dolazi do 2:0. Bruno Fernandes je poslao sjajnu loptu u prostor, a Kobbie Mainoo je završio akciju na najbolji način.

Oglasi

Manchester City se mogao vratiti u 55. minuti. Erling Haaland je šutirao, ali njegov projektil trese samo prečku gola Manchester Uniteda.

Četiri minute kasnije nova šansa za City. Andre Onana zaustavlja udarac koji je uputio Kyle Walker i odbija loptu u korner.

Foden pet minuta kasnije dodaje za Alvareza koji šutira pored gola, da bi na drugoj strani u 68. minuti Garnacho propustio priliku da sve završi.

Ponovo je u 75. minuti Haaland tražio penal, nije ga dobio, a dvije minute kasnije Onana zaustavlja Walkera.

Deset minuta kasnije počinje drama. Na asistenciju Fodena je Manchester City preko Dokua smanjio na 2:1. 

Oglasi

Do kraja nije bilo većih prilika i Manchester United je tako osvojio trofej pobjednika FA Cupa.

Sigurno je ova utakmica spas sezone za Manchester United koji je završio tek osmi u Premier ligi, ispao u grupnoj fazi Lige prvaka, te izgubio finale EFL Cupa.

Stoga će Manchester United naredne sezone igrati u Evropskoj ligi zahvaljujući današnjoj pobjedi, dok će se Manchester City nakon triplete prošle sezone, morati zadovoljiti odbranom naslova prvaka Engleske.

FA Cup, finale:

Manchester City - Manchester United 1:2 (Doku 87; Garnacho 30', Mainoo 39')

Manchester City (4-2-3-1): Ortega; Gvardiol, Ake, Stones, Walker; Kovačić, Rodri; Foden, De Bruyne, Silva; Haaland.

Manchester United (4-2-2-2): Onana; Wan-Bissaka, Varane, Martinez, Dalot; Mainoo, Amrabat; Garnacho, Rashford; Fernandes, McTominay.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mel_Glupsonn
Cmonnnnn GGMuuuuuuuu napuhale su se kockaste glaveeeeee hahaha prodaja kačketaaaaa skace u nebesa hahahaha cmonnnn red devilssssssss evropa sledece godine cilj je ispunjen cmonnnnnnn
0 1
Mux82
Zasluženo po trinaesti put Man. UTD osvaja FA Cup, najstarije fudbalsko takmičenje u svijetu! Glory, glory Manchester United!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi