Iznenađujuće izjave Fernandesa o reprezentaciji BiH: "Mali tim koji ima velike igrače"

Portugalci ubjedljivi protiv Zmajeva

Iznenađujuće izjave Fernandesa o reprezentaciji BiH: "Mali tim koji ima velike igrače"

A. Čaušević

Bruno Fernandes je sa golom i asistencijom predvodio Portugal do ubjedljive pobjede nad reprezentacijom BiH u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. 

Portugal je pobijedio u Lisabonu sa 3:0 te je nakon tri odigrana na kola na maksimalnom učinku i predvodi grupu J kao glavni favorit za osvajanje prvog mjesta.

"Već sam rekao da uvijek pronalzimo snagu i pored umora. Imamo veći cilj, a to je finalna faza Evropskog prvenstva pa je umora manje", rekao je Fernandes.

Poslije toga je veznjak Manchester Uniteda govorio o samoj utakmici kao i reprezentaciji BiH kazavši za Zmajeve da se radi o malom timu sa velikim igračima.

"Probili smo ih nekoliko puta, ali posljednji pas nije prolazio zbog gustoće bosanskih igrača koji su stajali zatvoreno, kompaktno i teško je igrati protiv takvih timova."

"Danas nema velike razlike između velikih i malih jer i oni imaju dobre igrače. Bili smo strpljivi, trebali smo biti i još višer jer imamo mnogo kvaliteta, željeli smo da iskoristimo šanse i zato smo gubili lopte", završio je Fernandes.

Portugalci meč četvrtog kola igraju u gostima kod Islanda i definitivno su favoriti da slave i u tom duelu.

Top Komentari

DamirT
Upravu je covjek. Necemo nikad biti veliki kad se zadovoljavamo minimalnim porazima i predstavljamo ih ko pobjedu.
0 0
SenadJ
Pa da.. sportska kultura. Jedino mi kad dobijemo jednom u 5 godina mislimo da smo prvaci svijeta.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi