Hadžibegić odmah detektirao najveći problem reprezentacije: "Rezultat 2:1 bi bio objektivniji"

Zmajevi ubjedljivo poraženi od Portugala

Hadžibegić odmah detektirao najveći problem reprezentacije: "Rezultat 2:1 bi bio objektivniji"

Admin Čaušević

Fudbalska reprezentacija BiH upisala je drugi uzastopni poraz u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo pošto je poražena u gostima kod Portugala sa visokih 3:0.

Portugalci su bili bolji i zasluženo su slavili, a u prvoj izjavi selektor Faruk Hadžibegić je kazao kako bi poraz 2:1 bio objetikivniji.

"Portugal je kvalitetna ekipa koja nas je kaznila našim greškama, imali smo prilika da zabijemo gol preko Džeke i Hamulića, rezultat 2:1 bi bio objektivniji, treba nam ovakvih utakmica, teški su porazi, teško ih je živjeti, pogotovo trenerima, specijalno meni", kazao je Hadžibegić za BHT 1.

Iskusni stručnjak je odmah kazao kako je fizička sprema najveći problem reprezentacije što se osjetilo u drugom poluvremenu.

"Ekipa mi je dala utisak dda hoće i može, veliki problem je fizička sprema, pali smo u drugom poluvremenu, te je teško reagovati."

"Pet izmjena sam izvršio jer su svi igrači tražili da izađu, dali smo priliku igračima koji trebaju da se potvrde da su definitivno naši reprezentativci poput Hamulića i Barušića."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Zamjevi su sada u teškoj sitauciji i protiv Luksemburga moraju pobijediti, ali sluteći po reakciji Hadžibegića još uvijek nema razloga za paniku.

"Čim izgubiš ništa ne ide u korist, na nama je da što bolje u utorak (protiv Luksemburga) reagujemo i do kraja kvalifikacija ima dovoljno vremena."

Top Komentari

user1685870325
Prvo treneru...po spiskui svima za avion,drugo . Sehicu isto tako.Nekad stvarno bokje od vas trrnera i obican covjek vidi sta se desava na terenu
0 1
user1676149552
Izbacit Dzeku i Sehica
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi