United potvrdio odluku Ten Haga - Portugalac je novi kapiten

Fernandesu čast

United potvrdio odluku Ten Haga - Portugalac je novi kapiten

E. Škorić

Manchester United je potvrdio da će Bruno Fernandes biti novi kapiten kluba u narednom periodu.

U nedjelju je engleski reprezentativac Harry Maguire putem objave na društvenim mrežama otkrio da mu je menadžer Erik ten Hag oduzeo kapitensku traku.

Postojala su očekivanja da će se Ten Hag okrenuti svom portugalskom playmakeru kao Maguireovom nasljedniku, što je potvrđeno u četvrtak.

"Bruno Fernandes imenovan je novim klupskim kapitenom Manchester Uniteda. Portugalski veznjak već je nosio vrpcu za United u brojnim prilikama, a Erik ten Hag je potvrdio da će sada stalno voditi tim", poručeno je iz Manchestera.

Fernandes je upisao 37 nastupa u Premier ligi prošle sezone i nosio je traku oko ruke u 26 navrata - plus nekoliko puta u drugim takmičenjima.

Oglasi

Maguire je u međuvremenu izgubio svoje mjesto u timu nakon teškog poraza Man Uniteda od 4:0 od Brentforda u avgustu prošle godine, što je rezultiralo time da je njegov saigrač Portugalac Fernandes vodio ekipu do kraja godine.

Bivši stoper Leicester Cityja započeo je samo osam utakmica u Premier ligi prošle sezone, a bio je prisutan prije dolaska Ten Haga. Engleski internacionalac oglasio se u nedjelju na Twitteru kako bi potvrdio odluku Erika ten Haga, ističući svoje žaljenje dok je obećao podršku sljedećem kapitenu.

"Nakon razgovora s menadžerom danas me obavijestio da mijenja kapitena. Iznio mi je svoje razloge i iako sam osobno jako razočaran, nastavit ću davati sve od sebe svaki put kad nosim dres. Tako da sam želio reći veliko hvala navijačima Manchester Uniteda za svu njihovu briljantnu podršku dok sam nosio traku oko ruke".

Maguire je odlučan da se bori da ponovo bude u startnoj postavi Uniteda, ali klub ima namjeru da ga proda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U slučaju da ostane, Maguire će morati da se prihvati uloge rezerve, ali očito mu je želja biti dijelom Manchestera pa kako god.

Inače, kako je rekao legendarni defanzivac Rio Ferdinand nedavno, Ten Hag ima filozofiju igre u koju se Maguire ne uklapa, pa su Varane i Martinez igrači na koje će se oslanjati u novoj sezoni.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1600442593
Najveceg smecara u ekipi oni stave za kapitena. Igrac koji najvise simulira i place sudijam..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi