Otac mu vozi taxi, a majka radi u prodavnici: Postao milioner, nije probao alkohol i ne ide u provod

Bruno ima zaista zlatne roditelje

Otac mu vozi taxi, a majka radi u prodavnici: Postao milioner, nije probao alkohol i ne ide u provod

Endin Čaušević

Bruno Guimaraes odlučio je da napusti Lyon i karijeru će nastaviti u dresu Newcastlea.

Brazilski veznjak je nakon dvije godine odlučio da napusti Lyon i prihvati ponudu sa St. James Parka, te ćemo ga u nastavku sezone gledati u dresu Newcastlea.

Newcastle je za dolazak ovog 24-godišnjeg fudbalera izdvojio preko 40 miliona eura, te se očekuje da Bruno bude veliko pojačanje u nastavku sezone. On je potpisao ugovor do ljeta 2026. godine i postao je jedan od najplaćenijih igrača Newcastlea.

Međutim, Bruno i njegova porodica su odavno dokazali da im novac nije najbitnija stvar u životu, te da je jasno da ovaj Brazilac nije izabrao dolazak u Newcastle samo zbog novca kako je i sam rekao jučer nakon potpisa ugovora.

Bruno je dolaskom u Lyon prije dvije godine osigurao dovoljno novca da njegovi roditelji više ne moraju da rade, ali i pored toga oni su odlučili da nastave sa istim tempom života kao da se ništa nije desilo.

Poznato je da Bruno na dresu nosi broj 39 i taj broj zadužio je i dolaskom u Newcastle. On taj broj nosi već godinama i to u čast svog oca koji je inače taksista. Broj njegovog taksija je upravo 39 i zbog toga je Bruno odlučio da na dresu nosi taj broj i barem na neki način se ocu zahvali na svemu.

Oglasi

Guimaraes (R) and his father, Dick, next to his taxi

Bruno je karijeru počeo u Gremio Osasco Audaxu i roditelji su mu bili najveća podrška. Iako nisu imali baš lagodan život radili su punom parom kako bi svom sinu omogućili što bolje uslove života, ali i mogućnost da trenira fudbal.

On je početkom 2017. godine potpisao za Atletico Paranense i tada je njegova karijera počela uzlaznom putanjom. Nakon tri sjajne godine prešao je u Lyon, a Atletico je od njegove prodaje inkasirao 20 miliona eura.

Ipak, od početka je govorio da mu roditelji ne daju da novac bude njegova glavna vodilja, te da je bitno da se fudbalu maksimalno posveti ukoliko želi nešto da napravi. Skromnost je očito naslijedio od roditelja s kojima je itekako vezan i pokušao ih je nagovoriti da s njim dođu u Evropu, ali su oni to odbili.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njegov otac je i dalje taksista i vozi vozilo s brojem 39, dok njegova majka radi u jednoj prodavnici koja se bavi prodajom i servisom za bicikla.

"Na spavanje ide veoma rano i rijetko kada izlazi u neke provode. Nikada nije probao ni kap alkohola i oduvijek je bio posvećen fudbalu. Veoma smo ponosni na njega i u kakvu osobu je izrastao", rekla je njegova majka kada je potpisao za Lyon.

Top Komentari

emanuelmacron
nije to skromnost ,prokleto,tolko nezaposleni,a ono bi opet da rmpa, sve sebi guraj,****s ostale ,poznata politika ljudi sto su bili sirotinja,nikad gospodin,puna ih je Bosna.
0 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi