Newcastle posljednjeg dana prijelaznog roka dovodi tinejdžera koji je oduševio Francusku

Hugo Ekitike stiže na St. James Park?

Newcastle posljednjeg dana prijelaznog roka dovodi tinejdžera koji je oduševio Francusku

Endin Čaušević

Newcastle je jučer ozvaničio dolazak Brune Guimaraesa, ali čini se da engleski klub nije završio s pojačanjima.

Bogati vlasnici kluba sa St. James Parka pokušavaju što bolje pojačati ekipu koju do kraja sezone očekuje grčevita borba za opstanak.

Iako je Newcastle trenutno jedan od najbogatijih klubova na svijetu nije im baš tako lako dovesti pojačanja. Mnogi igrači su odbili ovaj klub jer ne žele da se bore za opstanak i rizikuju da naredne sezone igraju u Champioshipu.

Ipak, Newcastle je u finišu prelaznog roka uspio da dovede nekoliko pojačanja, ali očito da još uvijek nisu završili.

Posljednjeg dana prijelaznog roka u Newcastleu pregovaraju još s nekoliko fudbalera. Prva meta je mladi napadač Hugo Ekitike koji igra za francuski Reims.

Newcastle je kontaktirao čelnike Reimsa i spremni su da plate oko 30 miliona eura za ovog 19-godišnjaka, te se očekuje da će na kraju Ekitike završiti na St. James Parku i potpisati petogodišnji ugovor.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 19-godišnjak je ponikao u Reimsu, a za prvi tim debitovao je početkom ove sezone. Odigrao je 18 utakmica u Ligue 1 i oduševio je svojim igrama jer je zabio osam golova i dodao tri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi