Petkovićeve riječi odzvanjaju Hrvatskom pred Dinamo - Hajduk: Mnogi će se osjetiti prozvanim!

Pogodio je u srž

Petkovićeve riječi odzvanjaju Hrvatskom pred Dinamo - Hajduk: Mnogi će se osjetiti prozvanim!

Admin Čaušević

Bruno Petković je u petak najavio meč Dinamo - Hajduk, ali njegove riječi izgovorene u novembru su i dalje lijep podsjetnik za sve one koji potpaljuju mržnju u danima kada se igra najveći derbi hrvatski derbi. 

Petković je rođen na jugu Hrvatske, a na sjeveru uživa status ikone. Nešto što baš i nije uobičajno za naše istočne komšije s obzirom na rivalstvo Dinama i Hajduka.

U danima kad je na programu najveći hrvatski derbi vrlo često rivalstvo juga i sjevera Hrvatske pređe granice normalnog i dosta je onih koji šire mržnju. 

Međutim, Petković je krajem novembra izrekao rečenicu koja je na neki način lekcija mnogim navijačima Hajduka i Dinama.

Sjajni golgeter je poručio da se praktično jedinoj zajedničkoj temi posebno trebaju podučavati mlađi naraštaji te da se mržnja treba ostaviti po strani.

Oglasi

"Poštujem tematiku, najbitnije je da potiče zajedništvo. Malo je tema koje nas zbližuju, reprezentacija je jedna od njih. Jedino na koga možemo utjecati su mlađi", rekao je napadač Modrih te dodao:

"Ne mogu ja utjecati na novinare niti novinari na mene. Mlađe generacije treba pokušati odgojiti u najboljem mogućem smjeru, da u njihovom životu ne bude mjesta mržnji."

Vrlo često navijači Dinama i Hajduka znaju biti podijeljeni i zbog reprezentacije. To je posebno bio slučaj u prošlosti jer Vatreni dugo godina nisu igrali na splitskom Poljudu.

Inače, kada je u pitanju nedjeljni duel prilikom druženja sa novinarima u petak sam Petković je kazao da je upravo on lansirao Hajduk na prvo mjesto i to promašenim penalom u međusobnom duelu na Maksimiru kojeg su Bijeli dobili sa 1:2.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Ja sam prvi taj koji im je dao vjetar u leđa, s onim promašenim jedanaestercem ovdje u Maksimiru. Nakon toga su ušli u jako pozitivan niz, ta euforija ih vodi i drži tamo gdje jesu."

Eventualnom pobjedom Dinamo bi u slučaju da pobijedi i zaostale utakmice prestigao Hajduk na prvom mjestu, dok bi Splićanima svaki rezultat osim poraza bio vjetar u leđa za titulu.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi