Obračun hrvatskih velikana: "Nije me Jakirović lansirao nigdje"; "Ja sam prvi pomogao Hajduku"
Foto: Tom Dubravec & Damir Krajac/ CROPIX

Izjave Karoglana i Petkovića

Obračun hrvatskih velikana: "Nije me Jakirović lansirao nigdje"; "Ja sam prvi pomogao Hajduku"

Eldar Ganibegović

Dana 17. decembra se na Maksimiru igra najveći derbi Hrvatske. Na Maksimiru će Dinamo ugostiti Hajduk, a zanimljive izjave dala su dva aktera ove nadolazeće utakmice.

U okviru 19. kola HNL za dva dana će se na Maksimiru sastati GNK Dinamo Zagreb i HNK Hajduk Split u najvećem hrvatskom derbiju. Izjave pred ovu utakmicu dali su Mislav Karoglan i Bruno Petković.

Trener HNK Hajduk govorio o Sergeju Jakiroviću

Mislav Karoglan se u trećem kolu sastao sa Sergejom Jakirovićem. Tada je vodio Istru, a bh. stručnjak Rijeku, te je nakon poraza 6:0 od Rijeke dobio otkaz.

"Nije me čovjek lansirao nigdje. Sa Sergejom sam prije igrao i bili smo cimeri. Konkurencija je puno veća među igračima, a mi smo samo alat. Tako da nije me niko lansirao u Hajduk jer sam već bio trener. Rijeka je tad dobila kao apsolutni favorit, a ovdje je druga priča u derbiju", rekao je Karoglan.

Upitan je zatim, između ostalog, i o suđenju te odgađanjima utakmica kojima će po svemu sudeći u Hrvatskoj da dođe kraj.

"Suđenja se ne bojim. Općenito sam protiv odgoda, a izgleda da toga više neće biti. Onime na što ne mogu utjecati ne želim se zamarati."

Oglasi

"Dinamo će od prve minute pokušati ući sa što više igrača ofanzivno. Rekao sam puno puta da se branim kad me neko razigra, a Dinamo je to sposoban. Dinamo je bio i nadmoćan u prvom derbiju ove sezone, ali mi smo pobijedili. Svakako mi se ne pada napamet braniti planski u niskom bloku, to može biti samo produkt dobre igre Dinama", istakao je o samoj utakmici.

GNK Dinamo Zagreb ima puno više da izgubi, smatra Bruno Petković

Danas se u Zagrebu slavi evropsko proljeće nakon sinoćnje pobjede i plasmana u 1/16 finala Konferencijske lige, a o derbiju s Hajdukom govorio je i Bruno Petković. 

"Dočekat ćemo tu utakmicu spremni. Mislim da smo zaslužili više u prošle dvije prvenstvene utakmice. Više od onoga što smo dobili. Sigurno je da će u nedjelji biti jako teška utakmica, dočekujemo Hajduk koji je na prvom mjestu, koji je pun samopouzdanja. I da, ima manje za izgubiti od nas. Od nas su puno veća očekivanja. Nadam se utakmici otvorenog garda", kazao je fudbaler Dinama.

Govorio je zatim o Hajduku i istakao da je splitskom timu dosta on pomogao promašenim penalom.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Igraju jako dobro. Ja sam prvi taj koji im je dao vjetar u leđa, s onim promašenim jedanaestercem ovdje u Maksimiru. Nakon toga su ušli u jako pozitivan niz, ta euforija ih vodi i drži tamo gdje jesu. Baš su dobra ekipa, puno su se pojačali. Nadam se da će u nedjelju biti što otvoreniji i spremni za sportsko nadmetanje, pa da vidimo ko je bolji", mišljenja je Petković. 

Podsjetimo, utakmica se igra na Maksimiru 17. decembra 2023. godine s početkom od 17:15 sati. 

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi