Kaju se zbog odluke za Brunu Petkovića, svjesni kakvu grešku su napravili i to žele da isprave

To će biti skoro pa nemoguća misija

Kaju se zbog odluke za Brunu Petkovića, svjesni kakvu grešku su napravili i to žele da isprave

Endin Čaušević, foto: EPA

Hrvatski reprezentativac Bruno Petković prošlog ljeta bio je na izlatnim vratima zagrebačkog Dinama jer se činilo da je njegov transfer završena priča, ali on je na kraju ostao na Maksimiru. Sada u Turskoj "kukaju" zbog propuštene prilike, ali i najavljuju povratak u borbu za Petkovićev potpis.

Mnogi su prošlog ljetnog prelaznog roka već vidjeli Petkovića na izlaznim vratima Dinama jer je njegov transfer u Trabzonspor bio dogovorena stvar, ali sve je propalo u posljednji trenutak.

U Dinamu su čekali da daju zeleno svjetlo jer su željeli zadržati Petkovića dok igraju kvalifikacije za Evropu, a kada su te utakmice završene za njega je već bilo kasno jer je Trabzonspor odustao od transfera.

Tada je Petkovića u Trabzon htio da dovede hrvatski trener Nenad Bjelica koji je tada bio trener tog tima, no i on je uskoro dobio otkaz zbog loših rezultata.

U Trabzonsporu nisu mogli da čekaju da Petković završi svoje obaveze u Dinamu i odustali su od potpisa hrvatskog napadača, a čini se da se sada u turskom klubu itekako kaju zbog toga.

Oglasi

Mediji u Turskoj pišu kako je Trabzonspor propustio sjajnu priliku da dovede pravog golgetera jer je Petković i ove sezone pokazao o kakvom napadaču je riječ. Nisu imali dovoljno strpljenja i svjesni su greške koju su napravili i navodno će pokušati da se iskupe.

Turski mediji navode da će Trabzonspor i na kraju ove sezone pokušati da se vrati u borbu za Petkovićev potpis, ali da su svjesni da će to biti ovaj put teško izvesti.

Međutim, oni su spremni da kontaktiraju ponovo Petkovića i njegove predstavnike kako bi "ispipali teren" i vidjeli da li je Hrvat još uvijek zainteresovan da karijeru nastavi u dresu tog turskog kluba.

Oglasi

No, sigurno je da Trabzonspor neće biti jedini zainteresovan za Petkovića na ljeto jer se očekuje da on bude prvi izbor Zlatka Dalića na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj što bi napadaču Dinama moglo da otvori mnoga vrata.

Zbog toga se i špekuliše da je Petković ciljano ostao u Dinamu i ovu sezonu kako bi brusio formu za Euro gdje bi mogao da napravi iskorak u karijeri ukoliko pokaže koliko zna i umije.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U Trabzonu su svjesni kakvu priliku su prošlog ljeta propustili, ali su voljni da pokušaju ponovo pregovarati s Petkovićem iako su u startu svjesni da će ovaj put dolazak Hrvata vjerovatno biti u domenu nemoguće misije.

Inače, ovaj 29-godišnji napadač je u dosadašnjem dijelu sezone na 29 mečeva zabio 14 golova i upisao sedam asistencija. Propustio je veći dio prvog dijela sezone zbog problema s povredom, ali sada je to prošlost.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi