Potez poniznog Brune Petkovića nekon derbija s Hajdukom najbolje govori o njegovoj veličini
Foto: Sime Zelic/Pixsell

Stoji čvrsto na zemlji

Potez poniznog Brune Petkovića nekon derbija s Hajdukom najbolje govori o njegovoj veličini

Admin Čaušević

Bruno Petković je u posljednjem derbiju Hajduka i Dinama pokazao zašto se smatra najboljim igračima hrvatske lige. Zabio je kada je to najpotrebnije te Modre potpuno vrati u igru za titulu. 

Upozoravao je Mislav Karoglan svoje igrače da nipošto ne smiju dozvoliti da se Petković okrene prema golu jer kada se to desi "devetka" Modrih obično postaje "smrtonosna" za protivničku odbranu.

I bez obzira na pripreme i analizu, odbrana Hajduka nije uspjela zaustaviti. Petković je u 38. minuti pogodio zaista na majstorski način sa ivice kaznenog prostora.

Ispostavilo se da je taj gol na kraju i odlučio pobjednika. Hajduk je udaljio od silno željene titule, a Dinamo približio vodećoj Rijeki i doveo Zagrepčane u situaciju da sami odlučuju o svojoj sudbini.

Petković je jedan od rijekih igrača koji je neka vrsta "glasa razuma" između hrvatskog sjevera i juga. Bio je to nakon Svjetskog prvenstva u Kataru, a bio je to i sinoć nakon derbija na Poljudu.

Oglasi

Poslije posljednjeg sudijskog zvižduka se srdačno pozdravio sa fudbalerima Hajduka, bez bilo kakve zle krvi, poslije čega je sa ostalim saigračima otišao pred BBB i zajedno proslavio pobjedu.

Da se radi o istinskoj veličini Petković je pokazao u izjavi nakon utakmice. Nije dizao Dinamo u visine, dok je i pohvalio Hajduk na dobroj utakmici, ali i atmosferu na tribinama.

"Ovo su jako bitna tri boda, odličan protivnik i odlična atmosfera. Odigrali smo mušku utakmicu, odigrali smo otvorenu utakmicu. Ovo je jako bitna pobjeda u borbi za naslov."

"Jako je dobar osjećaj bio zabiti, bitno je za sve nas, posebno u borbi za titulu. Idemo se vratiti u Zagreb, malo se odmoriti i analizirati utakmicu. U srijedu idemo po prolaz dalje", rekao je Petković.

Sjajni napadač je ostao čvrsto na zemlji, nije letio u visine svjestan da već u srijedu slijedi nova teška misija za Modre i ponovno gostovanje na Poljudu ovaj put u Kupu.

Petković je u nekoliko posljednjih sedmica pokazao koliko je važna karika za Dinamo, posebna kategorija za okvire hrvatskog prvenstva i fudbaler koji se ozbiljno nameće Zlatku Daliću za startnu postavu na Euru u Njemačkoj.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi