Karoglan prvo preuzeo odgovornost, pa počeo iznositi prljavi veš: "Pričam o pripremama i tako dalje"
Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

Da li je najavio svoj odlazak iz Hajduka?

Karoglan prvo preuzeo odgovornost, pa počeo iznositi prljavi veš: "Pričam o pripremama i tako dalje"

Endin Čaušević

Hajduk je sinoć poražen u najvećem hrvatskom derbiju od Dinama (0:1) čime je sebi itekako otežao borbu za titulu prvaka Hrvatske, a na udaru kritika našao se trener ovog tima Mislav Karoglan. Trener Splićana pojavio se na press konferenciji nakon meča i čini se najavio ono što svi očekuju.

Poljud je i sinoć bio ispunjen skoro do posljednjeg mjesta, te su igrači Hajduka i ovaj put imali nevjerovatnu podršku, ali nisu uspjeli da odgovore na pravi način.

Hajduk je pred svojim navijačima doživio težak udarac u borbi za titulu prvaka koja se u Splitu čeka već dugo vremena. Na Poljudu je Dinamo uspio da slavi sa 1:0 i vrati se u potpunosti u borbu za odbranu titule.

Zagrebački klub slavio je u Splitu s minimalnih 1:0, a junak Modrih bio je Bruno Petković koji je postigao jedini pogodak na utakmici.

Nakon što je meč završen navijači Hajduka osuli su paljbu po treneru ovog tima Mislavu Karoglanu za kojeg smatraju da je najveći krivac što je njihov tim sinoć poražen i vjerovatno stavio tačku na borbu za prvaka.

Navijači splitskog kluba u komentarima nisu štedili svog trenera i mnogi od njih smatraju da je vrijeme da čelnici Hajduka reaguju i Karoglanu što prije uruče otkaz.

Oglasi

Karoglan se nakon utakmice pojavio na press konferenciji i bilo je jasno da ga je poraz od Dinama itekako uzdrmao.

Međutim, ono što su mnogi odmah zapazili jeste način na koji je Karoglan nastupio pred medijima, odnosno smatraju da je trener Hajduka svojom izjavom čini se već najavio svoj odlazak.

"Nikad mi nije problem preuzeti odgovornost. Ali znam što radim i koliko sam predan. Tu razinu predanosti moraju imati igrači. I još veću. Da bi bio prvak. Neki odnosi se nisu smjeli desiti. Klub je sve osigurao, predsjednik je s upravljačke strane napravio sve. Ovaj dio neka bude na meni i igračima. U velikom klubu su igrači tu da preuzmu odgovornost", izjavio je Karoglan nakon meča, a da li ta izjava znači da odlazi znat će se jako brzo.

Također, pored toga što je preuzeo odgovornost za sinoćnji poraz mnogima je jasno da u svlačionici Hajduka više nije atmosfera kao prije nekoliko mjeseci, a Karoglan je koliko-toliko iznio i prljavi veš što čini se nije bilo pametno.

Oglasi

On je ničim izazvan poručio da igrači moraju da imaju razinu predanosti kao on, pa čak i veću ako žele biti prvaci, te se osvrnuo i na pripreme i stvari koje se tu nisu smjele desiti.

"Nije nam nedostajalo ni ptičjeg mlijeka. Klub nam je pružio sve, i predsjednik. Čovjek je napravio sve, a sportski sektor je moja odgovornost. Trener je kriv kad je sve loše i preuzimam odgovornost za loše rezultate. Ja znam što radim i koliko sam predan. Mogu se pogledati u ogledalo. Tu razinu predanosti moraju imati i igrači, i još veću kako bi bili prvaci. Neke stvari i odnosi se nisu smjeli desiti. Pričam o pripremama i tako dalje", dodao je trener Hajduka.

Karoglan je otkrio da je bilo nekih problema u svlačionici Hajduka nakon prvog dijela sezone, ali sada o tome nije htio detaljnije da govori.

Zbog činjenice da je rekao takve stvari o ekipi i direktno prozvao svoje igrače čini se da je on svoj mandat u Hajduku završio. No, konačnu riječ će dati čelnici kluba s Poljuda jer pred njima nije nimalo lagana odluka.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hajduk već u srijedu čeka novi veliki derbi protiv Dinama i to ponovo na Poljudu. Ovaj put ljuti rivali će se sastati u okviru polufinala SuperSport kupa, a meč se igra u srijedu s početkom u 19 sati.

Da li će čelnici Hajduka čekati da prođe taj meč ili će reagovati odmah kada je u pitanju Karoglan sigurno ćemo saznati jako brzo.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

linnamaync
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim -----> use.my/hralfa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti