Ni Amer Gojak nije izdržao nakon meča u Splitu: Prvo poruka Bruni Petkoviću, pa i ostatku Dinama

Oglasio se na Instagramu

Ni Amer Gojak nije izdržao nakon meča u Splitu: Prvo poruka Bruni Petkoviću, pa i ostatku Dinama

Endin Čaušević

Dinamo se vratio u potpunosti u utrku za odbranu titule prvaka Hrvatske nakon što je sinoć na prepunom Poljudu sa minimalnih 1:0 savladao svog najvećeg rivala Hajduk. Imun na pobjedu zagrebačkog kluba nije ostao ni bosanskohercegovački veznjak Amer Gojak koji se oglasio na Instagramu.

Najveći hrvatski derbi donio nam je ponovo pravi spektakl na prepunom Poljudu, a ova utakmica mogla bi biti prekretnica pred finiš sezone kada je u pitanju borba za titulu prvaka Hrvatske.

Hajduk je porazom od Dinama sebi znatno otežao situaciju u toj borbi, dok se klub s Maksimira sada potpunosti vratio u igru za odbranu titule.

Dinamo je do velike pobjede na Poljudu došao zahvaljujući sjajnom Bruni Petkoviću koji je u 38. minuti postigao majstorski pogodak za vodstvo gostiju od 1:0, a ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat ove utakmice.

Modri su uspjeli ovom pobjedom prestići na tabeli Hajduk i sada su drugi na tabeli s pet bodova, ali i utakmicom manje u odnosu na lidera Rijeku, te je jasno da nas do kraja sezone čeka spektakularna borba ovih timova.

Veliku pobjedu Dinama protiv ljutog rivala pratio je i nekadašnji fudbaler zagrebačkog kluba Amer Gojak koji se s nekoliko storyja oglasio na društvenim mrežama nakon što je utakmica u Splitu završena.

Oglasi

Reprezentativac BiH je putem TV ekrana pratio najveći hrvatski derbi i jasno je da je bio na strani kluba u kojem je proveo ukupno šest sezona prije nego što je na ljeto 2022. godine za milion eura otišao u mađarsi Ferencvaroš.

Gojak je prvi story objavio kada je Petković postigao pogodak za vodstvo Dinama, a za bivšeg saigrača imao je jasnu poruku.

"Doktore", napisao je Gojak uz video gola kojeg je Petković postigao na Poljudu.

   Jedna riječ bila je dovoljna da Gojak opiše gol Petkovića na Poljudu

Nakon što je utakmica završena pobjedom zagrebačkog kluba bh. reprezentativac se ponovo oglasio na Instagramu, te je čestitao igračima Dinama na pobjedi protiv Hajduka.

Oglasi

   Bh. reprezentativac imao je poruku za igrače Dinama nakon što je završen derbi protiv Hajduka

Inače, Gojak je u Dinamo stigao početkom 2015. godine iz Olimpika. U oktobru 2020. godine odlazi na posudbu u Torino, ali se narednog ljeta vratio u Dinamo.

Poslije posudbe u Torinu ovaj 27-godišnjak u Dinamu je odigrao još jednu sezonu prije nego što je odlučio da karijeru nastavi u Mađarskoj.

Gojak minutažom u Ferencvarošu sigurno ne može biti zadovoljan jer je odigrao tek deset mečeva u svim takmičenjima u dosadašnjem dijelu sezone i neće biti iznenađenje ukoliko na ljeto sreću potraži u nekom drugom klubu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Također, bh. veznjak je u svojoj eri u Dinamu odigrao ukupno 207 utakmica, dao je 20 golova i dodao 21 asistenciju. S Dinamom je osvojio čak 11 trofeja, te je šest puta bio prvak Hrvatske s ovim klubom.

U dresu bh. reprezentacije Gojak je upisao 35 utakmica i dao je četiri gola, ali u posljednje vrijeme nije ga bilo na spisku Save Miloševića.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi