Brutalna statistika Lionela Messija o kojoj drugi igrači mogu samo sanjati
Igraču Barcelone je ovo deseta sezona u nizu u kojoj je postigao 40 ili više golova

Argentinac ruši sve rekorde

Brutalna statistika Lionela Messija o kojoj drugi igrači mogu samo sanjati

S. Pašalić, foto: EPA

Lionel Messi je danas postigao dva gola u pobjedi Barcelone protiv Espanyola 2:0.

Iako bi se za svakog napadača smatralo da je odigrao odličnu sezonu uz postignutih 20-30 golova, Argentinac je sa svojim igrama u posljednjih deset godina to digao na još jedan viši nivo.

Messi je sa današnja dva gola protiv Espanyola došao do 31. gola u LaLigi u ovoj sezoni te ukupno 41. u svim takmičenjima, a tome svemu je dodao i 21 asistenciju.

Tako je Messi došao do svoje desete sezone u nizu u kojoj je postizao 40 ili više golova u svim takmičenjima.

Najbolji rezultat igrač Barcelone je imao u sezoni 2011/2012 kada je postigao nestvarnih 73 gola, a također je imao sjajan rezultat u narednoj sezoni kada ih je sakupio 60, te u sezoni 2014/2015 kada je postigao 58 golova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

benjdzi
I onda se nadje neki pametnjakovic da kaze da je bolji Ronaldo
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije