Brže od očekivanog: Lampard ima ponudu za trenerski posao

Želi ga Oxford United

Brže od očekivanog: Lampard ima ponudu za trenerski posao

Legendarni vezista Chelseaja Frank Lampard dobio je ponudu za trenerski posao. 

Kako prenosi Sky Sport, Lampard je održao razgovore sa čelnicima Oxford Uniteda, ekipe koja se takmiči u League One. Klub je ostao bez trenera Michaela Appletona koji je sada pomoćnik Craigu Shakespeareu u Leicester Cityju, pa su primorani naći novog šefa stručnog štaba.

Oni navodno imaju nekoliko kandidata za ovu funkciju, uključujući i Pepa Cloteta, koji je radio kao asistent Garryju Monku u Swansea Cityju i Leeds Unitedu. Ipak, odlučili su najveće šanse dati Lampardu koji iza sebe ima nevjerovatno iskustvo kao fudbaler. 

On je sa Chelseajem osvojio tri titule prvaka Engleske, četiri FA Cupa, kao i najveći trofej u klupskom fudbalu - Ligu šampiona. Odigrao je 106 mečeva za reprezentaciju Engleske, a osim toga rekorder je u Chelseaju sa čak 211 golova postignutih za ovaj klub. Tokom karijere radio je sa trenerima kao što su Jose Mourinho, Carlo Ancelotti, Rafa Benitel ili Claudio Ranieri i sigurno da ima veliko iskustvo. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, on je karijeru završio u februaru mjesecu, tako da je ponudu za prvi trenerski posao dobio veoma brzo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi