Lampard: On je najbolji odbrambeni igrač  u Premier ligi
Foto: EPA

Frank Lampard odao počast Johnu Terryju

Lampard: On je najbolji odbrambeni igrač u Premier ligi

Za Johna Terryja će ovo biti posljednja sezona u dresu Chelseaja. Ovo je danas zvanično potvrđeno iz kluba, a njegov bivši saigrač mu je na emotivan način odao počast.

Terry je postao sinonim za Chelsea od kada je prvi put postao standardan u ekipi, u sezoni 2000/2001.

Osim pozajmice u Nottingham Forest, 2000. godine, Terry je svoju čitavu seniorsku karijeru proveo u Chelseaju. Dugogodišnji kapiten londonske ekipe je odigrao 713 utakmica u dresu Chelseaja, sa kojim je došao do četiri titule Premier lige.

Njegov bivši saigrač Frank Lampard se na društvenim mrežama oglasio emotivnom porukom u njegovu čast, nazivajući Terryja najboljim odbrambenim igračem u historiji Premier lige.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Posljednji čovjek iz nevjerovatne ere Chelseaja. Bilo je veliko zadovoljstvo igrati sa najboljim odbrambenim igračem u historiji Premier lige.  U stvari, stavio bih ga u sam svjetski vrh...On postavlja standardne za sve, bilo da je riječ o treningu, borbi za svaku pobjedu, ili poštovanje i zahvalnost zbog igranja u tako velikom klubu. On je bio, i još je, legenda, ne samo zbog svog talenta nego i zbog želje da izvuče najbolje  iz sebe, ali i drugih."

"Šta god budeš radio poslije Chelseaja, znam da će svi poštovani tvoju odluku, i znam da će Chelsea uvijek biti tvoj klub. Apsolutno poštovanje", napisao je, između ostalog, Frank Lampard.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi