Bubanja: Velež je za nas možda i biti ili ne biti utakmica...

Trener Zvijezde 09 nakon poraza na Koševu

Bubanja: Velež je za nas možda i biti ili ne biti utakmica...

Zvijezda 09 je i dalje bez pobjede u novoj sezoni PL BiH. Večeras na Koševu nije pružila lošu predstavu, ali je poražena od domaćina, Sarajeva, rezultatom 2:0.

Nakon utakmice se novinarima obratio novi trener Zvijezde 09 Slavoljub Bubanja.

"Drago mi je što sam se vratio u bh. fudbal i želim odmah čestitati ekipi Sarajeva na sasvim zasluženoj pobjedi. Mislim da smo večeras pokazali da možda ne zaslužujemo da budemo zadnji. Imali smo u prvih pola sata možda čak i kontrolu igre, gdje smo imali četiri-pet situacija, ne šansi, ali smo morali da ih rješavamo na bolji način. To mi je jedan primjer da moramo na ovo obratiti pažnju. Bez šuta se ne može dati gol... U finišu prvog poluvremena smo primili gol, baš kada sam govorio igračima da završimo poluvrijeme s nulom i Sarajevu je u nastavku bilo lakše", istakao je Bubanja.

"Primili smo i drugi i to je možda prelomilo utakmicu. Žao mi je zbog samopouzdanja što nismo uspjeli dati gol, a imali smo dva mrtva zicera... Sada se okrećemo nama bližim protivnicima, a već sljedeća utakmica je sa Veležom. To je za nas možda i biti ili ne biti utakmica. Još jednom čestitak ekipi Sarajeva i želim im sve najbolje u nastavku prvenstva", poručio je trener Zvijezde 09, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ni Velež ne zaslužuje da bude na samom dnu, jučer su imali i igru ne samo rezultat protiv Željezničara. Ne mislim da će tom utakmicom biti zavrešno prvenstvo, ali tu moramo tražiti prvu pobjedu".

"Znao sam gdje dolazim, znao sam da smo zadnji, nije me niko natjero da dođem. Mislim da imamo veći kvalitet, ali smo ekipa koja još nema pobjedu. Čekamo tu pobjedu i možda nas to pokrene. Da počnemo praviti rezultati u seriji", istakao je Bubanja.

Top Komentari

rodjak
a moj Bubanja ,bubnut ce vas Rodjeni sad u Ugljeviku nisi ni svjesan ,i nama je to presudna utakmica,ima da Rodjeni poderu muda svoja ali vas moraju dobiti dosta je bilo za****ncije
4 2
1capljinac
Nema straha treneru, vehlež je toliko nisko da ga se ne može ni šutnut
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije