Bucksi su najbolja ekipa Istoka, prvi put nakon skoro četiri decenije!

Franšiza iz Milwaukeeja u velikom finalu

Bucksi su najbolja ekipa Istoka, prvi put nakon skoro četiri decenije!

A. Čaušević

Milwaukee Bucksi će igrati u velikom finalu NBA lige nakon što su u finalu Istočne konferencije sa 4:2 izbacili Atlanta Hawkse.

U šestoj utakmici Bucksi su kao gosti pobijedili 107:118 i to bez svog najboljeg igrača Giannisa Antetokoumpa koji ima određenih problema s pvoredom zgloba.

Gosti su odlično ušli u meč, stekli su prednost već na startu. Hawksi su se vratili na startu treće dionice (45:47), ali su Bucksi tada zaigrali još bolje, a u jednom momentu su bili na +22 (72:94).

Khris Middleton sa 32 poena je opet bio na nivou, dok ga je pratio i sjajni Jrue Holiday sa 27 poena. Kod Hawksa su se istakli Cam Reddish (21) i Bogdan Bogdanović (20).

Bucksima koji imaju jednu titulu NBA prvaka u svojoj historiji je ovo prvo finale nakon 1974. godine. Za titulu konačnog pobjednika borit će se protiv Phoenix Sunsa.

Top Komentari

JuventinoBK
Tooooo
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi