Buđenje na Musemićev način

Tuzla City djeluje odlično

Buđenje na Musemićev način

A. Čaušević

Odluka Azmira Husića da imenuje Husrefa Musemića za šefa stručnog štaba pokazuje se kao odličan potez, barem u uvodnim kolima. 

Husić je vrlo dobro znao ko je Musemić još iz vremena kada su zajedno sarađivali u Slobodi, sada ih je posao spojio u drugom tuzlanskom premijerligašu.

Musemić je trener sa čvrstom rukom, možda je to ono što je falilo Tuzla Cityju u prošlosti, klubu gdje igrači uživaju u odličnim privilegijama za bh. standarde.

Po onome što se vidjelo u uvodne dvije utakmice Musemić je brzo "zategao" ekipu, utakmice protiv Slobode i Željezničara su djelovale kao rutinski odrađen posao.

Napravio je i čistku u svlačionici, riješio se viška i promašaja iz prošlosti, a nova imena sada se ipostavljaju kao pogodak, posebice Goran Brkić i Petar Mišić.

Obje pobjede su ostvarene s po identičnim rezultatima 2:0, a ono što je bilo impresivno je način kontrolisanja utakmice i mirnoća. Vidan je iskorak u disciplini igre. To je ono što je možda i nedostajalo Tuzla Cityju u prošlosti.

Musemić je "stari lisac", trener je otkako postoji Premijer liga, ima takmičenje u malom prstu i vrlo dobro zna šta, kada i kako uraditi, koji potez povući.

Iako "tek" sedmi na tabeli za šest bodova Tuzla City je definitivno u igri za Evropu jer za trećim mjestom kasni dostižnih pet bodova jer prva dva teška ispita su odrađena odlično.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Može se reći da je Musemić ekspresno uspio razbuditi i probuditi igrački izuzetno kvalitetan tim Tuzla Cityja. Naredni zadatak mu je da svoje izabranike održi budnim jer pravi izazovi tek slijede.

U srijedu je ponovo meč sa Željezničarom, ovaj put u Kupu BiH, a za vikend gostovanje Zrinjskom, timu koji je upravo uz Tuzla City pokazao najviše u prva dva kola proljetnog dijela.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Probisvjet
Musemic je trenercina. Onaj ko misli drugacije grdno se vara.
11 1
user1571956549
Sad ga hvale nakon dva kola aposle par poraza sledi pljuvanje kao po obicaju...
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi