Budućnost bolja od Mramora, Svatovac poražen nakon neobičnog preokreta

Druga liga FBiH - grupa Sjever

Budućnost bolja od Mramora, Svatovac poražen nakon neobičnog preokreta

E. Škorić, foto: E. Dindić

U subotu je odigrano nekoliko mečeva 18. kola u Drugoj ligi FBiH - grupa Sjever.

Vodeći tim šampionata, Budućnost iz Banovića, slavio je protiv Mramora sa 2:0. Nisu domaći lako došli do pobjede, no sve u svemu - zasluženo.

Tek u 58. minuti Armin Sulejmanović golom lomi otpor Mramorčana, a u 78. minuti Omer Berbić je bio strijelac za konačnih 2:0.

Budućnost sad ima 37 bodova, pet više od Svatovca, koji je danas nakon preorketa poražen u gostima kod Lokomotive (3:2).

Zanimljivo da su dva autogola postigli domaći igrači, jedan Plavšić, a drugi Zonić, ali su Ahmetović, spomenuti Zonić i Buljubašić o jednom tresli mrežu gostiju za trijumf tma iz Miričine.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Sloga je u Tojšićima s 3:1 savladala Radnički iz Lukavca. Vodeći gol postigao je Sadžid Fazlić u 32. minuti susreta, a preostala dva djelo su rezerviste Mirze Palate. Aljukić je dao jedini gol za goste.

Druga liga Sjever, 18. kolo:

Budućnost - Mramor 2:0 (Sulejmanović 58, Berbić 78)
Lokomotiva - Svatovac 3:2 (Ahmetović 34, Zonić 72, Buljubašić 91/ Zonić 54 - ag, Plavšić 70)
Sloga T. - Radnički 3:1 (Fazlić 32, Palata 80, 88/ Aljukić 62)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi