Budućnost deklasirala Bosnu, Gradina bolja od Mladosti

Druga liga FBiH grupa Sjever, 19. kolo

Budućnost deklasirala Bosnu, Gradina bolja od Mladosti

Samir Mlaćo

U Drugoj ligi FBiH grupa Sjever danas je odigrano svih osam utakmica. Prvoplasirana Budućnost na svom terenu je deklasirala Bosnu iz Kalesije sa 6:0.

Domaći su nakon prvih 45 minuta vodili 3:0 pogocima Mustafića, Sulejmanovića i Gogića, a u drugom poluvremenu u listu strijelaca upisali su se i Idrizović, Zulić, te Fazlić.

Radnički je na svom terenu sa 2:0 savladao Bosnu (M), te se sada Lukavčani nalaze na četvrtoj poziciji. Mrežu gostujućeg golmana Smajića pogađali su Kasumović i Buljić.

Samir Adanalić uspješno je debitovao na klupi Gradine koja je na svom terenu sa 2:0 nadigrala Mladost Malešiće. U 39. minuti za vodstvo domaćih pogodio je Fačić, dok je konačnih 2:0 postavio Mustafić.

Svatovac je sa 2:0 nadigrao Prokosoviće, a Lokomotiva u Miričini sa 5:3 Seonu. Mramor je sa 2:0 slavio u gostima kod Sloge iz Tojšića, dok je Dizdaruša sa minimalnih 1:0 bila bolja od Ingrama.

Dinamo je u Orašju sa 3:0 deklasiralo Priluk.

Na tabeli je nakon 19 odigranih kola Budućnost sa 35 osvojenih bodova, a Bosna (M) ima deset manje.Gradina je četvrtoplasirana sa 34, dok Radnički ima 30.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi