Budućnost došla do lagane pobjede u Skoplju
Foto: Twitter/ABA liga

ABA liga, 9. kolo

Budućnost došla do lagane pobjede u Skoplju

Ekipa Budućnosti je doputovala u Skoplje kako bi sa tamošnjim MZT-om odigrala utakmicu devetog kola ABA lige, a Podgoričani su sjajnom igrom stigli do pobjede rezultatom 93:71.

Za Budućnost je susret u Skoplju imao veliku važnost kako ekipa iz Crne Gore sačuvala prvo mjesto na tabeli ABA lige.

Značaj utakmice se odrazio i na ozbiljan pristup igrača Budućnosti koji su od samog početka nametnuli svoj prepoznatljiv ritam igre i prvu četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 22:13.

U drugoj četvrtini je MZT igrao nešto bolje, ipak do odlaska na poluvrijeme košarkaši iz Skoplja nisu uspjeli umanjiti deficit.

I u trećoj dionici se gledala velika borba na parketu, ali gosti čuvaju prednost, da bi u zadnjoj četvrtini odlučili riješiti sve dileme oko pobjednika. Budućnost dobija četvrtu četvrtinu rezultatom 32:18 i na kraju slavi ubjedljivu pobjedu.

Najefikasniji u gostujućoj ekipi je bio Ivanović sa 14 postignutih poena, dok je 13 dodao Popović. Bh. košarkaš Nemanja Gordić je pružio solidnu partiju i upisao osam poena, četiri skoka, pet asistencija i tri ukradene lopte.

Kada je u pitanju MZT, Mavra se istakao sa 14 poena, dok su po 13 ubacili Lalić i Trajkovski.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi