Rudar slavio u Banovićima i napravio problem Budućnosti

Gostima iz Kaknja tri boda

Rudar slavio u Banovićima i napravio problem Budućnosti

M. Šljivak

Rudar iz Kaknja je u prvom susretu 26. kola Prve lige Federacije BiH savladao ekipu Budućnosti u Banovićima rezultatom 3:1.

Domaći tim je u ovaj meč ušao pod imperativom dobrog rezultata. Borba za ostanak u Prvoj ligi je ogromna i doslovno do kraja svi do šeste pozicije mogu ispasti u niži rang takmičenja.

Međutim, Budućnost danas protiv gostiju iz Kaknja nije pokazala previše, pa je Rudar stigao do tri boda.

Nakon mirnog  uvoda u ovaj duel gosti su za samo dvije minute postigli dva gola i došli su do velike prednosti.

Rudar je poveo u 21. minuti. Bešić je postigao gol za 0:1 nakon sjajne akcije.

Dvije minute kasnije već je 0:2. Omer Musić je glavom matirao Mujkića i donio je veliku prednost svom timu.

Oglasi

Potpuni potop Budućnosti desio se u 33. minuti. Adnan Hrelja je zabio za 0:3 i već tada je bilo jasno da u ovom meču neće doći do bodova.

Budućnost je nešto aktivnija u nastavku meča. Uspjeli su golom Mujarića u 60. minuti smanjiti na 1:3, ali to je bilo sve što su napravilu ovom meču i gosti kući nose tri boda.

Treba svakako istaći da su oba tima do kraja ostala sa igračem manje. Crveni karton kod domaćeg tima  u 76. minuti dobio je Ćamil Smajlović, a kod Rudara je u finišu isključen Musić.

Rudar je ovom pobjedom skočio na četvrto mjesto sa 41 bodom, dok će Budućnost četiri utakmice prije kraja prvenstva voditi veliki bitku za očuvanje prvoligaškog statusa.

Tim iz Banovića ima 34 boda, konkurenti su jako blizu i bit će veoma zanimljivo do kraja sezone pratiti razvoj situacije u Prvoj ligi.

Prva liga FBiH, 26. kolo:

Budućnost - Rudar Kakanj 1:3

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Budućnost: Mujkić, Smajlović, Rotić, Sulejmanović, Mustafić, Mahmutović, Begović, Džinić, Hasanbegović, Numanović, Mujarić.

Rudar Kakanj: Bekan, Bešić, Hrelja, Šubo, Bečak, Čehajić, Imamović, Musić, Vehab, Duraković, Gačan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi