Buffon 2001. godine odbio Barcelonu zbog Juventusa
Foto: EPA

Nije se pokajao

Buffon 2001. godine odbio Barcelonu zbog Juventusa

E. Čaušević

Gianluigi Buffon objavio je prije nekoliko sedmica da će na kraju ove sezone završiti svoju karijeru.

Legendarni Gigi je imao želju da se oprosti nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji, ali to se neće desiti jer se Italija nije uspjela plasirati na Mundijal. Buffonova želja je već prošlost, ali je potvrdio da će svejedno ovo biti njegova posljednja sezona jer vjeruje da više ne može izdržati tempo traninga i utakmica.

Buffon je ponikao u Parmi gdje je još kao tinejdžer pokazao da će biti sjajan golma. Na ljeto 2001. godine odlučio je da promijeni klub i karijeru nastavi u Juventusu gdje je stekao status legende. Juve je klub koji je dao sve Buffonu, ali ni on nije ostao dužan, te će u najdražem dresu i završiti karijeru.

Španski mediji danas su objavili zanimljivu priču iz 2001. godine kada je Barcelona pokušala nagovoriti Buffona da dođe na Nou Camp. Mundo Deportivo prenosi da je italijanski golman sastao s čelnim ljudima Barce, ali da im je na kraju morao reći da ne može prihvatiti ponudu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Žao mi je. Hvala vam za ponudu, ali već sam postigao dogovor sa Juventusom", poručio je Buffon tadašnjim čelnicima Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi