Buffon je rekorder Evrope po broju nastupa za reprezentaciju
Foto: EPA

Iskusni golman oborio rekord na utakmici protiv Španije

Buffon je rekorder Evrope po broju nastupa za reprezentaciju

Španija je sinoć savladala reprezentaciju Italije s ubjedljivih 3:0. Crvena furija je sada suverena na prvom mjestu grupe G kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Osim što je nanijela poraz, Španija je Italiji prekinula i sjajnu seriju od 56 utakmica i 11 godina bez poraza u kvalifikacionim utakmicama.

Uprkos teškom porazu, legendarni golman italijanske reprezentacije Gianluigi Buffon je sinoć na Santiago Bernabeu proslavio veliki jubilej.

On je, naime, upisao 170. nastup za reprezentaciju i ujedno postao igrač sa najviše nastupa za državni tim kada su evropske reprezentacije u pitanju.

Svjetski broj jedan u ovoj kategoriji je Egipćanin Ahmed Hassan koji je za svoju reprezentaciju, od 1995. do 2012. godine, upisao 184 nastupa. S obzirom da sjajni Gigi i dalje brani na vrhunskom nivou nije nemoguće da u budućnosti prestigne Hassana i postane apsolutni rekorder po broju nastupa za državnu selekciju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Gigi je na golu Italije debitovao 1997. godine, kao 19-godišnjak, u utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Rusije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi